Bij het inrichten van een huis maken de details het verschil. Kleine accessoires, speciale meubelstukken, of bijzondere kleuren kunnen het interieur enorm veel karakter geven. De muren zijn de ideale plek om daarvoor te gebruiken. De juiste wanddecoratie kan bijvoorbeeld van een kaal, leeg vlak een sprekend onderdeel van jouw huis maken.

Een bijzonder chique manier om dit te doen is met sierlijsten. Deze klassieke, tijdloze producten worden meestal gemaakt van gips en zijn in allerlei varianten te verkrijgen. Van barokke hoekstukken tot strakke, moderne plinten: alles is mogelijk. Hoe dan ook weet je zeker dat de wand een extra dimensie krijgt als je sierlijsten gebruikt. Hieronder zie je hoe mooi het resultaat daarvan kan zijn:

sierlijsten

 

De eerste stap bij het aankleden van een wand met sierlijsten is een lambriseringslijst. Door een sierlijst horizontaal op de wand te plaatsen wordt de muur in tweeën gedeeld. Meestal wordt deze lijst ongeveer op 1 meter van de grond geplaatst, maar dit is natuurlijk erg afhankelijk van de hoogte van de muur.

Vervolgens is het mooi om boven de lambrisering een aantal kaders te maken. Een rechthoekig kader van sierlijsten maakt de wand optisch hoger, en de dikte van de sierlijsten geeft het geheel ook meer diepte. Het is verbazingwekkend hoe snel dit een warme sfeer aan een kamer kan geven! Daarom wordt dit ook veel in slaapkamers toegepast (zoals ook op de foto hieronder).

rechthoekig kader

 

Je kunt de wanddecoratie zo kiezen dat het naadloos aansluit bij de rest van het interieur. In een klassiek herenhuis uit de 19e eeuw horen dan ook klassieke sierlijsten, het liefst met mooi bewerkte hoekstukken en andere ornamenten. In een meer moderne woning daarentegen wordt vaak voor strakkere, subtielere sierlijsten gekozen. Druk bewerkte ornamenten en hoekonderdelen passen niet in dat plaatje.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bewust wél een contrast te creëren. Door een heel klassieke wandverdeling toe te voegen aan een verder strak meubilair geef je een warme, chique tint aan een subtiel interieur. Zo’n unieke combinatie is echt een meerwaarde voor een woning.

subtielere sierlijsten gekozen

Met al deze mogelijkheden weet je misschien niet goed waar je moet beginnen. Het Schippertje kan je helpen om mooie keuzes te maken die passen bij jouw project! Het Schippertje is al 50 jaar expert op het gebied van sierlijsten en voorziet alles van productie tot advies en de montage. Zij kunnen je adviseren over de mooiste producten in de stijl die jij zoekt, en vervolgens het hele proces begeleiden.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.