Wil je gaan inlezen in de verschillende soorten garagedeuren die te koop zijn en wil je een handig overzicht van alle verkrijgbare modellen? Dan is dit blog iets voor jou. We bespreken namelijk alle soorten garagedeuren.

Roldeuren

Garage roldeuren zijn een goede keuze als je de garage als opslagruimte wilt gebruiken. Voor de goede orde: garage roldeuren zijn niet te vergelijken met de deuren die je bij opslagboxen aantreft. 

Dat zijn deuren die ongeïsoleerd zijn en veel eenvoudiger zijn open te breken dan roldeuren voor garages. Een garage roldeur heeft wel dezelfde techniek als roldeuren voor opslagboxen, namelijk dat de deurpanelen verticaal worden geopend en in een opbergbox worden opgerold.

Een roldeur is ook een goede keuze als je geen oprit hebt voor de garage. Doordat het deurblad niet naar buiten toe kantelt, zorg je ervoor dat je de garagedeur veilig kunt gebruiken en je geen zorgen hoeft te maken dat je een voorbijganger of een ander voertuig dat voorbij rijdt per ongeluk raakt.

Sectionaaldeuren 

Sectionaaldeuren zijn de meest toegepaste garagedeuren. Dat komt mede doordat ze een moderne en strakke uitstraling hebben doordat er geen handgreep aan de buitenzijde zit en doordat dat de deurpanelen horizontaal boven elkaar zijn gemonteerd. 

Naast de strakke uitstraling zijn sectionale garagedeuren ook bijzonder praktisch, ze zijn namelijk standaard met elektrische bediening uitgerust.

Verder is het goed om te weten dat de deurpanelen goed geïsoleerd zijn en dat bij de betere merken de motor van een optilbeveiliging is voorzien, zodat het niet eenvoudig is om de garagedeur van buitenaf open te breken.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn bij uitstek klassieke garagedeuren. Dit type deur werd vroeger vrijwel standaard toegepast op elke garage. Dat komt mede doordat het een budgetvriendelijke garagedeur is en dat de deur in zijn geheel eenvoud uitstraalt. 

Het deurblad is opgebouwd uit één geheel dat tijdens het openen naar buiten toe kantelt. Een garage kanteldeur is een prima optie als je de garage als fietsenstalling gebruikt of als parkeerplaats voor je auto. Houd er alleen wel rekening mee dat je de ruimte in de garage niet optimaal kunt benutten als je voor een kanteldeur kiest. Dat komt doordat het deurblad ruimte nodig heeft om te kunnen kantelen.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn een goede oplossing als je de garage niet als parkeerplaats wilt gebruiken, maar je de garage wel snel in en uit wilt kunnen gaan en isolatie een belangrijke rol speelt. Dit zijn namelijk de eigenschappen van openslaande garagedeuren die ervoor zorgen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun bestaande garagedeur voor openslaande garage deuren te vervangen.

Het enige mogelijke nadeel van openslaande garagedeuren is dat je ze niet elektrisch bedienbaar kunt maken. Tegenover alle voordelen is het echter een relatief klein nadeel, tenzij je de garage natuurlijk als parkeerplaats voor jou te wilt gebruiken. In dat geval kun je beter kiezen voor een garagedeur die je vanuit je auto kunt openen en sluiten.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.