De keuken is misschien wel de belangrijkste plek in huis. Hier wordt niet alleen gekookt, maar genieten we ook nog eens van enorm veel gezelligheid. Juist omdat dit het hart van de woning is, is er ook duidelijk te zien dat hier geleefd wordt. Gekruimel, geknoei, het hoort er allemaal bij. Dan is het echter wel belangrijk dat de vloer ook gemakkelijk te reinigen is. Zo verbeter je de hygiëne in de keuken en bespaar je ook nog eens ongelooflijk veel tijd. Bovendien voorkom je zo ook dat een enkele vlek of het laten vallen van een zware pan direct voor onherstelbare schade zorgt aan de vloer. Kwetsbare materialen zijn dan ook niet wenselijk. Maar voor welk materiaal kies je dan? Hoe kies je de perfecte keukenvloer bij floorz.nl? Hieronder beschrijven we de voordelen van de drie meest gekozen keukenvloeren. 

1. Tegelvloer 

Tegels worden met grote regelmaat gekozen in de keuken. Dat is niet voor niets, want deze vloeren zijn ongelooflijk sterk, beschikken over een zeer lange levensduur en zijn ook nog eens eenvoudig te reinigen. Bovendien zijn tegelvloeren ook nog eens in heel veel verschillende materialen en stijlen verkrijgbaar. 

Portugese tegels kopen keuken? Dan beschik je over een ware eyecatcher voor deze ruimte. Deze vloeren zijn tijdloos en ook nog eens eenvoudig te combineren met andere interieurstijlen. Doordat ze eenvoudig te reinigen en slijtvast zijn, zijn ze de ideale keuze. Het is geen enkel probleem als je eens iets laat vallen of als er geknoeid wordt. De vloer blijft er zo goed als nieuw uitzien. Verder kent de vloer alle voordelen van een standaard keramische tegels. Hoewel het wel even een flinke investering is, bespaar je op de lange termijn veel geld dankzij de lange levensduur. 

Ook natuursteen is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de kosten hiervan nog een tikkeltje hoger liggen. Toch biedt deze vloer ook veel voordelen. Zo is de vloer goed bestand tegen hitte en kan het gecombineerd worden met vloerverwarming. Wel heeft natuursteen meer onderhoud nodig om in optimale conditie te blijven. 

2. Gietvloer 

Een gietvloer biedt veel voordelen in de keuken. De strakke uitstraling staat perfect in vrijwel iedere woning. Daarnaast is de vloer geluidsisolerend, warmtebestendig, onderhoudsvriendelijk en slijtvast. De warme uitstraling van de gietvloer heeft al menig harten veroverd. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. De vloer is dan ook minder geschikt voor mensen met een beperkt budget. 

3. PVC vloer 

Het grootste voordeel van pvc is dat het een relatief goedkoop materiaal is. Zeker in vergelijking met bovenstaande materialen. Dit kan echter ook een nadeel hebben voor wat luxere keukens. Dan oogt een pvc vloer toch al snel wat goedkoop. Dat neemt niet weg dat pvc alsnog veel voordelen heeft in de keuken. Zo kan het tegen een stootje, is het gemakkelijk te reinigen en vergt het weinig onderhoud om de vloer mooi te houden. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.