We weten het allemaal, maar houden we er ons ook aan? Ik heb het natuurlijk over een goede nachtrust. Die is namelijk ontzettend belangrijk voor je algehele gezondheid. Waarom? Je bent scherper en alerter gedurende de dag wanneer je een goede nachtrust achter de rug hebt. Bovendien zal je een vrolijkere en positievere levenshouding krijgen. Wist je dat een langdurig slaaptekort zelfs tot een depressie kan leiden? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar wat is dan het geheim van een goede nachtrust hoor ik je vragen? Nou, dat bestaat uit twee belangrijke ingrediënten: een comfortabel bed en een fijn matras. Wist je dat er een manier bestaat om je reguliere matras extra te beschermen én de levensduur te verlengen?

Wat is een topdekmatras?

Misschien heb je er al eens van gehoord, of misschien is het helemaal nieuw voor je: een topdekmatras. Een topdekmatras, ook wel topmatras of topper genoemd, is een dunne matras dat je bovenop een reguliere matras legt. Een topmatras is doorgaans 5 tot 12 cm dik. Deze is voorzien van een kern van schuim en een vaste of afritsbare tijk. De kern bestaat veelal uit polyether en koud- of traagschuim. Ook latexkernen worden veel gebruikt. Topmatrassen zijn in allerlei soorten en maten leverbaar. Zo kun je kiezen voor een 1-persoons topmatras, een 2-persoons topmatras of een topmatras met een split aan het hoofd- en/of voeteneinde. Zo vind je altijd het topmatras dat bij jouw behoeften aansluit.

Wat is een topdekmatras

Twee soorten topdekmatrassen

In principe zijn er twee soorten topdekmatrassen. Zo heb je topmatrassen die onderdeel zijn van een vaste set. Wanneer je bijvoorbeeld een boxspring koopt, vormt de topmatras samen met de reguliere matras onderdeel van een vaste set. Deze topmatras is dan bij de verkoopprijs inbegrepen. In zulke gevallen kunnen deze matrassen niet afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Zo dient het onderste matras voor ondersteuning, terwijl het topmatras voor het nodige comfort zorgt. De tweede soort zijn de topmatrassen die los worden verkocht. Is je huidige topmatras bijvoorbeeld versleten? Dan is het dus mogelijk om deze te vervangen en bovenop je reguliere matras te leggen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een losse topmatras te kopen om op je reguliere matras te leggen. Dan heb je zelfs dubbel zoveel comfort!

De voordelen van een topdekmatras

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van zo’n topdekmatras? Oftewel; waarom zou je een topdekmatras aanschaffen? Laten we eens kijken naar de voornaamste redenen:

  • Is je reguliere matras te hard? Dan kan een topmatras uitkomst bieden, in het bijzonder een topmatras met traagschuim of zacht koudschuim. Zo geniet u van meer comfort.
  • Heb je twee losse 1-persoonsmatrassen? Dan voel je waarschijnlijk regelmatig een overgang of spleet tussen de matrassen. Dit ligt natuurlijk niet erg lekker. Om dit op te lossen, kun je een stevig topmatras erbovenop leggen.
  • Of wat dacht je van een langere levensduur van je reguliere matras? Dankzij de topmatras wordt je reguliere matras ontlast, waardoor deze uiteindelijk dus langer zal meegaan. Een win-win situatie!
  • Tot slot is meer slaapcomfort nog een belangrijke reden om een topmatras aan te schaffen. Naarmate je ouder wordt, zal je nachtrust steeds meer verstoord worden door klachten in je nek, schouders, rug en heupen. Een topmatras zorgt ervoor dat je minder druk zal ervaren op je lichaam, en dus meer slaapcomfort!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.