Iedereen heeft natuurlijk een vloer nodig in zijn woning, maar welke vloer je wilt nemen ligt helemaal aan jezelf. Er zijn dan ook enorm veel verschillende vloersoorten op de markt en voor iedereen is er wel wat leuks. De keuze welke vloer je wilt hebben, is echter voor veel mensen niet zo eenvoudig. Om je te helpen heb ik in dit artikel drie populaire vloersoorten, in willekeurige volgorde, voor je op een rijtje gezet.

Houten vloeren

Om te beginnen de houten vloer. Iedereen kent de klassieke houten vloeren wel. Dit is ook wel logisch, aangezien de vloeren al eeuwen worden gebruikt. Het zijn dan ook vaak eenvoudige vloeren gemaakt van planken die uit een boom zijn gesneden. Dit maakt de vloeren wel enorm mooi en uniek. Elke houten vloer heeft een unieke uitstraling en dit is iets waar veel mensen van houden. Hiernaast zijn houten vloeren ook enorm duurzaam, ze gaan lang mee, mits je ze goed onderhoud. De vloeren zijn namelijk niet waterafstotend en kunnen ook niet tegen vocht. Je moet dus goed zorgen dat de vloeren niet vochtig gaat worden, anders gaan de vloeren vervormen en bederven.

Houten vloeren

PVC vloeren

De PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren, maar zijn van kunststof gemaakt. Dit betekent dus dat de vloeren een stuk steviger zijn als de houten vloeren. Ze gaan dan ook een stukje langer mee als de klassieke houten vloeren. Het grootste voordeel van de PVC vloeren is dat ze enorm hygiënisch zijn. Dit komt doordat de vloeren waterafstotend zijn en dus enorm makkelijk schoon te maken zijn. Ook zijn er geen gleufjes of kuiltjes waar vuil zich in kan verstoppen. De vloeren zijn ook nog is makkelijk aan te leggen, wat er voor zorgt dat ze bijna alleen maar voordelen hebben.

PVC vloeren

Tapijt

Als laatste de tapijt vloeren. Dit zijn vloeren waar je misschien niet meteen aan denkt, maar ze kunnen ideaal zijn voor jouw woning. Wanneer je kinderen in huis hebt, zijn het de perfecte vloeren, aangezien de vloeren enorm zacht zijn en dus als ideale speel ondergrond worden gezien. Echter is het schoonmaken van de vloeren wel een beetje lastig, aangezien vuil en stof in de haartjes blijven zitten. Het is dus misschien niet de juiste vloer wanneer je veel huisdieren in de woning hebt rondlopen.

Er zijn veel vloeren met ieder zijn eigen voordelen. Wil je een nieuwe vloer aanleggen? Neem dan een kijkje bij Martijn de Wit vloeren om alle mooie vloeren die er te vinden zijn op een rijtje te hebben. Hopelijk vind je snel de juiste vloer voor jouw woning!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.