Ga je je kelder opknappen? Dan is het aan te raden om een cementdekvloer te laten leggen. Een cementdekvloer bestaat uit een mengsel van zand, cement en water en is een perfecte keuze als je een dekvloer zoekt voor een vochtige ruimte. Een cementdekvloer is snel droog. Bovendien is het een uitstekende keuze voor het oplossen van hoogteverschillen of het realiseren van de gewenste vloerhoogte. In dit artikel vind je belangrijke informatie over de cementdekvloer.

Wat zijn de voordelen van een cementdekvloer in de kelder?

  • Een cementdekvloer kan goed tegen vocht;
  • Een cementdekvloer is een goede ondergrond voor een eventuele andere vloer;
  • Een cementdekvloer is prima op afschot te leggen;
  • Een cementdekvloer is ideaal voor het wegwerken van elektra, verwarmingsbuizen en waterleidingen, die vaak door een kelder lopen.

Een cementdekvloer is niet altijd even vlak, wat een nadeel kan zijn als je geen eindvloer laat leggen. Dit maakt de vloer wel perfect voor in de kelder, waar je waarschijnlijk geen laminaat- of houtvloer plaatst.

Hoe lang duurt het voor een cementdekvloer droog is?

Je kunt na twee tot drie dagen op een cementdekvloer lopen, maar je moet dan nog wel voorzichtig zijn als je er zware dingen op wilt zetten. Over het algemeen heeft een cementdekvloer ongeveer een week droogtijd nodig per centimeter dikte. Je kunt versnellers aan het mengsel toevoegen om het cement sneller te laten drogen. Er bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een sneldrogende cementdekvloer, waarbij de normale droogtijd van een centimeter per week aanzienlijk verkort wordt. Met de toevoeging van versnellers kan de droogtijd van de vloer worden teruggebracht tot slechts vijftien dagen.

Wie kan een cementdekvloer plaatsen?

Woodstock Vloeren weet hoe belangrijk je kelder is bij het bouwen of opknappen van je droomhuis. De specialisten bij dit bedrijf hebben veel ervaring. Ze zorgen voor een sterke, mooie vloer. Begin vandaag nog met het maken van een goede basis voor je ruimte. Neem contact op met Woodstock Vloeren voor een vrijblijvende offerte of kijk op de website voor meer informatie over de diensten. Woodstock Vloeren legt de basis van je woning!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.