Wil je eens iets heel anders en luxe op je slaapkamer? Kies dan voor een bad in de slaapkamer. Tegenwoordig zie je dit veel, een badkamer aansluiten op de woonkamer. Het is niet meer iets wat alleen hoort bij grote villa’s; ook in een rijtjeshuis of een twee onder een kap woning kun jij een badkamer en suite maken. Ga je een nieuw huis laten bouwen of zit je midden in een verbouwing? Dan is dit het perfecte moment om na te gaan denken of je niet een badkamer en suite wilt gaan bouwen. Het is een extra luxe en staat daarna ook nog eens mooi.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat deze verbouwing een meerwaarde is voor je huis. Niet alleen kan het handig zijn als je een gezin hebt met kinderen op moment dat ze thuis wonen, maar ook als ze het huis uit zijn. Je kunt dan de kamer gebruiken voor gasten of verhuren aan andere mensen zoals studenten of alleenstaanden.  Mocht je daarna ooit nog gaan verhuizen is een badkamer en suite ook nog eens een extra pluspunt bij het verkopen van je huis.

Waarom kies je voor een badkamer en suite?

Waarom zou je kiezen voor een badkamer en suite? Daarvoor kunnen een heleboel redenen voor worden gegeven. Een van de redenen is dat het een enorme luxe is. Ben je met z’n tweeën of met een groot gezin? Dat maakt niet uit, het is heerlijk als je een badkamer en suite naast je slaapkamer hebt. Zeker voor een groot gezin is het nog eens extra fijn, je hoeft dan niet de badkamer te delen met je kinderen. Heb je een groot huis? Dan is het wellicht ook een aanrader om bij de kinderen op de kamer een badkamer en suite te bouwen. Dit kan ook enkel met een wastafel en spiegel. Kunnen ze toch mooi hun haar doen en tanden poetsen. Met een badkamer en suite hoef je niet meer vanuit je slaapkamer eerst weer naar de badkamer, je kunt zo vanuit je bed rechtstreeks naar de badkamer lopen. Het geeft je daarom een stuk meer privacy.

Hoe maak je een badkamer en suite?

Een badkamer en suite maak je dus in dezelfde ruimte als jouw slaapkamer. Heb je een enorme ruimte tot je beschikking? Dan is het makkelijk en kun je eenvoudig een hoek van de ruimte gebruiken voor de badkamer. Met een groot glazen paneel of een wand kun je de ruimte afschermen van de rest van de kamer. Ook zie je soms dat er helemaal geen aparte ruimte meer gemaakt is, maar dat een bad gewoon in de kamer staat. Dit is natuurlijk wat je zelf mooi en prettig vindt. Heb je een wat kleinere ruimte? Dan kun je ook een kamer waar je toch niks meer mee doet betrekken bij je slaapkamer. Maak een deur tussen de twee ruimtes of breek de muur weg en je hebt je badkamer en suite gerealiseerd. Of in ieder geval de ruimte daarvoor. Hoe je hem dan verder inricht is weer de volgende stap.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.