Heb je een kleine badkamer of staat deze vol met hygiëne en verzorgingsproducten? Dan heb je vast weleens gedacht over grondige oplossingen zoals een renovatie van je badkamer.  Hiervoor heb je mogelijk al honderden tijdschriften gelezen en een hoop inschattingen van de kosten gemaakt. Na veel wikken en wegen heb je ervoor gekozen om je badkamer te gaan renoveren. Echter is het nu zaak goede beslissingen te nemen omtrent stijl en functionaliteiten. Zo staat de badkamer vaak vol met artikelen, die ook netjes weggewerkt kunnen worden met een slim ontwerp van de badkamer en dat is nou net iets dat vaak wordt vergeten.

De badkamer is een van de belangrijkste kamers van je huis. En je wilt dan ook een goede keuze maken. Realiseer je dat je op dit moment de kans hebt om het eens goed aan te pakken. En je droombadkamer te realiseren. Lees dan ook zeker onze vijf essentiële aandachtspunten door en laat je inspireren.

De indeling

Wanneer je een nieuwe badkamer laat zetten. Of je gaat je badkamer renoveren, wil je een goede indeling maken. Pak de meetlat erbij en stel een plattegrond samen. Je kunt verschillende indelingen uittesten om te kijken wat de beste optie is. Hiervoor kun je professionele hulp inschakelen. Maar je kunt ook online tools gebruiken om de plattegrond samen te stellen. Op deze manier kun je ook zonder kennis heel makkelijk een plattegrond maken.

indeling badkamer

Correct benutten van de ruimte

Vaak worden de kleine dingen zoals opbergruimte bij het renoveren van badkamers vergeten. Dit terwijl de badkamer, in de meeste gevallen, volstaat met middelen voor de huidverzorging, scheerapparaten en zeepjes.

Er zijn veel mogelijkheden om al je spulletjes netjes op te slaan. Denk aan badkamerspiegels met daarachter een kast, net weggewerkte vensters in de badkamer of een mooie ladekast waar je veel in kwijt kunt.

Wat het beste bij je past, hangt af van je behoeften. Gebruik je met enige regelmaat scheerapparaten en huidverzorgingsproducten? Dan heb je mogelijk wat meer ruimte nodig dan wanneer dit niet geval is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je maar weinig van dit soort producten nodig hebt. Steeds meer mensen maken bijvoorbeeld gebruik van een laserbehandeling. Waardoor scheerproducten overbodig worden. Zo’n laserbehandeling wordt aangeboden door partijen zoals Sensitif. En mensen zijn hier over het algemeen goed over te spreken.

Maar om terug te komen op de benodigde opslag in je badkamer, raden we je nogmaals aan goed na te denken over wat je exact nodig hebt. Je wilt geen ruimte verspillen door onnodig veel vensters te plaatsen. Maar je wilt uiteraard wel genoeg opslagmogelijkheid hebben om al je spullen kwijt te kunnen. Een goede inventarisatie is de sleutel voor succes!

Ga je voor een bad of douche?

Veel mensen hebben het dilemma tussen een bad of douche. Wat de keuze ook is. Het is belangrijk om te weten dat voor beide keuzes weer andere aandachtspunten nodig zijn. Zo heb je bij een bad mogelijk een antisliplaag nodig. En heb je bij een douche weer andere benodigdheden nodig. Uiteraard moet je ook de juiste aansluiting hebben. Maar hier zal de installateur je ongetwijfeld meer over vertellen. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om voor beide opties te gaan. Je ziet tegenwoordig maar al te veel mensen die een douche en een bad hebben. Natuurlijk moet je hiervoor genoeg ruimte hebben. Maar die keuze is helemaal aan jou.

Het kiezen van de juiste tegels

Met de tegels en het sanitair zal je voor het grootste deel de stijl van je badkamer bepalen. Denk dan ook goed na over welke tegels je wilt. Wat is precies je stijl? Neem tegels die hier helemaal bij passen. Zorg er ook voor dat de stijl overeenkomt met het sanitair. Zo zorg je ervoor dat het een geheel wordt. En dat zal er veel mooier uitzien dan verschillende stijlen door elkaar. Laat je eventueel adviseren door een expert om te bekijken wat de mooiste stijl voor je is.

Nog een kleine tip! Let bij het ontwerpen van de badkamer ook om de mogelijkheden om deze goed schoon te houden. Is het gebruikte materiaal snel schoon te maken? Zijn alle materialen vochtbestendig? Dit is wel zo fijn voor een goede hygiëne, maar ook om zo lang mogelijk te genieten van de nieuwe badkamer.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.