De huizengekte is nog lang niet voorbij. Recent kwam nog in het nieuws dat tal van woningbouwprojecten niet doorgaan, vanwege de stikstofuitspraak. Deze vertraging drijft, naast de toename van de eenpersoonshuishoudens en de beleggingen, de prijzen alleen maar op. Als huizenbezitter hebben deze ontwikkelingen ook zijn voordelen. Zo profiteer jij in deze tijd optimaal van je verkoop. In dit artikel lees je daarom 5 tips, waardoor je keuken meer geld waard wordt.

Tip 1: knap de keuken deurtjes op

De eerste indruk telt. Kies daarom keuken deurtjes die in deze tijd zeer gewild zijn, zoals MDF- en spaanplaat keukendeuren. Spaanplaten zijn stabiel en kunnen tegen een stootje. De randen van de spaanplat zijn zeer fijn. Op de spaanplaat wordt meestal een folie aangebracht.

Wat ook vaak gekozen wordt is melamine. Melamine is een laag van kunststof dat op het kastje wordt geperst. Dit materiaal kan je in alle soorten en maten krijgen. Het is prima materiaal, want melamine is krastbestendig en gaat lang mee. Ideaal bij doorverkoop!

Tip 2: kies voor duurzame varianten

Wellicht volg je de duurzaamheidsontwikkelingen op de voet en weet je dat een duurzaam keuken steeds meer gaat lonen. Nederland gaat in 2022 van het Groningse aardgas af bijvoorbeeld en daar moet je vlug op inspringen. Kies daarom voor energiezuinige varianten, zoals een energiebesparende boiler of vloerverwarming. Zo is het tegenwoordig in om je vloer elektrisch te verwarmen. Wanneer de toestellen aan vervanging toe zijn is het verstandig om direct te kiezen voor de duurzame varianten. Bereken uiteraard wel vooraf wat de maandelijkse kosten zijn. Zo houd je het ook financieel leuk!

Tip 3: kleine ingrepen maken al een groot verschil

De keuken is een ontzettend belangrijk onderdeel in de verkoop van je huis. Je kan er voor kiezen om je volledige keuzen op te knappen, maar dit is kost al gauw duizenden euro’s. Door bijvoorbeeld de handgrepen in de keuken te laten vervangen zal je bij de kopers al een goede indruk achter laten!

Tip 4: Kijk altijd eerst naar je financiën

Misschien een dooddoener, maar kijk eerst altijd of je het wel goed kunt financieren. Een koper krijgt bijna nooit meer een extra hypotheek voor het verbouwen van de keuken.

Verder is het slim om te kiezen voor een tijdloze design. Als je bijvoorbeeld kiest voor een gifgroene keukeneiland is dat behoorlijk smaakgebonden, waardoor een aantal kopers zullen afhaken.

Tot slot: Maak je huis klaar

Tegenwoordig is het steeds belangrijker voor kopers dat zij niets meer aan het huis hoeven te doen. Zorg er daarom voor dat bijvoorbeeld je keukendeurtjes netjes uitzien en dat alles strak en goed verzorgd is. Denk hierbij aan alles! De tuin moet er strak uitzien, sommige wanden hebben wellicht een likje verf nodig. Dit vergt tijd en kost geld, maar met de huizenprijzen van nu verdien je het geld gemakkelijk terug.

Kortom, het is maar net afhankelijk van je wensen en je budget hoe groot jij je keukenrenovatie maakt. Wil je alleen de keukendeurtjes aanpassen, of moet er een elektrische vloer in komen? Het is echt aan jou!

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.