Licht is eigenlijk zichtbare warmte. Alles wat licht is, is iets wat opgewarmd is. Daarom is licht zo belangrijk voor een ruimte. Hoe fijn we ons voelen in een kamer hangt vaak af van het lichtinval. Daarom is het zo belangrijk dat we licht in ons huis hebben dat zowel energie-efficiënt als duurzaam is. In kantoorgebouwen zie je ze altijd, die LED-panelen. Waarom is dat eigenlijk? Is het nu echt wel zo duurzaam? Wat zijn de voordelen van LED-panelen?

Wat is een Led Paneel eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken naar wat LED-panelen nu precies zijn. Een Led Paneel is een plaat waarin meerdere Ledlampen zijn verwerkt. Dit geeft een diffuus licht, een licht dat goed verdeeld is over de ruimte. Bij Ledlampen denkt u misschien aan die felle lampen waarbij je even 5 stappen achteruit moet zetten om van de schrik bij te komen. Maar dat is bij LED-panelen niet het geval.

Tegenwoordig heb je speciale Backlight LED-panelen die worden verlicht vanuit de achterkant, waardoor het licht beter en mooier wordt verdeeld. Dit anders dan bij normale LED-panelen, waarbij het via de zijkanten wordt verlicht. Ook kan de plaat door deze techniek niet verkleuren. Zo zie je dat LED-panelen in grote variatie bestaan.

Besparen met LED-panelen

De grootste reden om LED-panelen aan te schaffen is de energie die je ermee bespaart. De levensduur overstijgt uw huidige plafondlampen enorm. Gewone lampen gaan ongeveer 50.000 branduren mee dat betekent dat ze 15 jaar meegaan. De Ledlampen die in de panelen zitten zijn gemiddeld 80% tot 90% zuiniger dan gewone lampen.

Monteren en vervangen

Voor LED-panelen heb je geen technische achtergrond nodig, omdat ze vrij makkelijk te installeren zijn. Ook het schoonmaken is heel eenvoudig. Je kunt ze makkelijk verwijderen en weer terugplaatsen. Doordat de panelen glad en dicht zijn, kun je ze makkelijk stofvrij houden en blijven ze lang schoon.

Heeft u geen systeemplafond? Geen probleem. Je kunt LED-panelen namelijk gemakkelijk ophangen met een ophangsysteem of een montageframe. De afstand kan naar smaak worden aangepast en ook zijn ze beschikbaar in alle soorten maten. Van 60 cm in de breedte naar 120 cm in de breedte. Verder kun je ze op afstand bestuderen en worden ze niet heet zoals gloeilampen.

Lichtopbrengst

LED-panelen komen in alle soorten en maten voor. Ze beschikken niet alleen over 100 Lumen per Watt, maar ze zijn ook in allerlei kleurtemperaturen te vinden. Hierdoor kun je dus kiezen wat voor licht het beste bij je past. Wilt u een warmer licht? Of juist meer daglicht? Alles is mogelijk met LED-panelen. Ook zijn er mogelijkheden waarbij het licht gedimd kan worden. Dit is ideaal voor energiebesparing en het creëren van een fijne sfeer in de ruimte.

Misschien denk je bij een Led paneel aan een tl-buis die zo flikkert, alsof je in een verlaten ziekenhuis terecht bent gekomen, maar daar hoef je je bij Ledlampen geen zorgen over te maken. Die flikkeren namelijk absoluut niet.

Het Led Paneel voor je ruimte

Met het juiste Led paneel maak je je leven een stuk aangenamer. Niet alleen bespaart het je tijd, geld en moeite, maar het is ook beter voor onze planeet. Installeren is een gemak, net als het onderhoud en met wat creatief denken kun je een erg sfeervolle ruimte creëren. Als je LED-panelen gaat gebruiken, zul je zien dat licht een geheel nieuwe ervaring voor je wordt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.