Meestal denken mensen niet aan de deuren wanneer ze hun woning gaan inrichten. Deuren lijken niet belangrijk te zijn, want ja deuren zijn deuren toch?! Niet is minder waar. Deuren zijn erg belangrijk voor de sfeer in je huis. Deuren vallen namelijk erg op en zijn grote ‘obstakels’ in je woning. Er zijn ook veel verschillende soorten deuren. Zo heb je deuren met glas en helemaal dichte deuren. Er zijn deuren van hout en deuren van kunststof of metaal. Het is vooral belangrijk dat je vooraf bedenkt welke sfeer je wil creëren in de woning.

Materiaalkeuze

Allereerst is het belangrijk om te weten van welk materiaal de deuren moeten zijn. Een binnendeur kan namelijk in veel verschillen soorten geleverd worden. Deuren van hout geven een landelijk gevoel, terwijl deuren van metaal een industriële sfeer creëren. Het is dus belangrijk om eerste goed te kijken wat voor soort stijl je in je huis hebt of welke stijl je in je huis wil hebben. Bij metalen deuren is het ook vaak zo dat er veel glas in zit. Hierdoor krijg je een ruimtelijk gevoel, terwijl houten deuren vaak ook helemaal dicht zijn. Dit kan dan weer zorgen voor meer afscheidingen in je huis. Een deur moet je dus niet enkel zien als functioneel, maar vooral ook als toegevoegde waarde van je huis.  Bedenk dus goed of je juist meer ruimte wil creëren of meer privacy wil.

Tegenwoordig heb je zelf deuren die eruit zien als metalen/stalen deuren maar eigenlijk van hout gemaakt zijn. Deze zien er in principe hetzelfde uit, maar geven toch iets meer warmte, omdat hout vaak een warmer materiaal is dan metaal.

Functie van de deur

Een deur kan verschillende functies hebben. Het kan privacy bieden of juist zorgen voor meer ruimte. Daarnaast kunnen deuren zorgen voor sfeer in je huis. Naast dat je een deur kan plaatsen tussen de gang en de woonkamer of een wc deur of een slaapkamerdeur, kunnen er ook schuifdeuren of openslaande deuren geplaatst worden tussen de woonkamer en de keuken.  Door het plaatsen van openslaande deuren tussen de woonkamer en keuken zorg je er voor dat er meer sfeer komt in je huis. Ook laat je op deze manier beter zien wat de woonkamer is en waar de keuken begint. Zo creëer je hoekjes in huis wat kan zorgen voor extra gezelligheid of juist meer rust, omdat je hierdoor een extra plekje hebt om even een momentje voor jezelf te pakken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.