Een mooie douchewand maakt jouw badkamer helemaal af. De juiste douchewand bestellen doe je volgens de laatste trends van dit moment. Misschien heb je zelf al wat inspiratie opgedaan voor de inrichting van jouw badkamer of ga je er helemaal blanco in. In beide gevallen zal deze blog je helpen om een uiteindelijke keuze te maken voor een mooie douchewand. Kijk je mee naar de trends van dit moment?

#trend 1: comfort boven alles

Kleiner wonen wint steeds vaker aan populariteit. Veel mensen vinden het helemaal niet meer zo belangrijk om een groot huis te bezitten. Alleen met een klein huis heb je wel minder ruimte voor de badkamer terwijl het juist fijn kan zijn om hier goed te kunnen ontspannen. Dan zou je al snel denken aan het plaatsen van een bad maar in een kleine ruimte is dit al gauw te vol. Dit is de reden waarom de inloopdouche veel wordt gekozen in een kleine ruimte. Hierdoor wordt de rest van de ruimte niet nat. Daarbij is het echt een eyecatcher in jouw badkamer. Voor het maken van een inloopdouche heb je glazen douchewanden nodig die je zelf kunt plaatsen. Op de glazen douchewanden zit ook een anti-kalklaag zodat je minder snel last hebt van een laag met kalk op de douchewand.

comfort boven alles

#trend 2: onbewerkte douchewand

Onbewerkte douchewanden passen mooi binnen een minimalistische en Scandinavische stijl. Niet te veel poeha maar juist een strakke en transparante douchewand. Een douchewand met bewerkte patroontjes geeft al gauw een druk gevoel. Dat wil je natuurlijk niet hebben in de badkamer. De badkamer moet een plek zijn waar je je kunt ontspannen. Deze trend heeft nog meer voordelen want met een transparante douchewanden wordt de ruimte optisch vergroot. Ook komt de douche zo nog beter naar voren. Veel van dit soort douchewanden kunnen in de muur worden gebouwd. Op die manier zie ook niks meer terug van het muurprofiel. Een super strak resultaat gegarandeerd!

#trend 3: onderhoudsvriendelijke douchewanden

Sta jij niet in de startblokken om uren de schrobben in de douche? Dan zul je vast blij worden van de trend met onderhoudsvriendelijke douchewanden. Deze douchewanden zijn zo gemaakt dat je jarenlang tegen aanslag bent beschermd. Op het glas van deze douchewand zijn speciale coatings aangebracht waardoor er minder kalkaanslag op het glas terecht komt. Deze coating zie je bijna niet zitten waardoor het glas er niet dof uit ziet. De douchewand ziet er dus net zo uit als elke glazen douchewand maar dan met veel meer bescherming. En wist je dat de extra laag met coating er ook voor zorgt dat je minder last hebt van condensatie? Zeg maar dag tegen waterdamp in de douche want al het water is nu in een mum van tijd opgedroogd. De douchewand zal dus niet zomaar beslaan. Dus als je op zoek bent naar een douche waar je niet veel hoeft te poetsen, is deze trend jou op het lijf geschreven.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.