Als je graag gamet dan wil je waarschijnlijk zelf je gaming desktop samenstelling. Als je liever een voorgebouwde hebt kan je ook een gaming desktop kopen. Een goede pc gaming computer is onmisbaar onder de fanatieke gamers onder ons, aangezien ze een stuk zwaarder zijn dan de meeste gaming laptops. Voor decoratie kan je gelijk een leuke roze zoutlamp aanschaffen die het perfect doet als background light zonder storend te zijn voor je ogen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten als je zelf een gaming desktop wilt samenstellen of een voorgebouwde gaming computer wilt kopen.

De basis van je gaming computer

Om te beginnen ga je bekijken wat voor videokaart je wilt aanschaffen. Je videokaart is het belangrijkste onderdeel van je gaming pc. De videokaart zorgt ervoor dat alle visuele elementen die in je games voorbij komen correct verwerkt worden. Als je een game optimaal wilt spelen heb je minimaal 30, maar beter minimaal 60 fps (frames per seconde) nodig. Je kan kiezen voor een basic dedictated videokaart, deze zijn niet geschikt voor gaming. Afhankelijk van op welke settings je de games wilt spelen kan je kiezen voor een middel of hoge kwaliteit videokaart. Het is belangrijk om hierin te investeren, omdat videokaarten erg snel verouderen. Hierna kies je je processor. Deze zorgt voor de aansturing van de spelwereld. De CPU berekent als je iets raakt wat de videokaart laat zien in de game. Voor je werkgeheugen dien je minimaal 8 GB RAM te kiezen, maar het beste is 32 GB of meer. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat alles verwerkt wordt voordat het wordt opgeslagen op je harde schijf. Tegenwoordig kan je nog voor een combinatie kiezen van gewoon ouderwets geheugen in combinatie met een SSD geheugen, maar eigenlijk is SSD geheugen tegenwoordig onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je geen lange laadtijden hebt. Als je wilt kan je tegenwoordig zelfs kiezen voor meerdere SSD’s in een RAID opstelling. Hierdoor wordt de snelheid verdubbeld. Als laatste kies je voor de behuizing van je gaming pc. Iedere producent heeft een eigen gaming lijn met ieder een unieke uitstraling. Iedereen heeft persoonlijke wensen hierin en het is met name beslissen wat je mooi vindt. De een wil een computer waar uit alle hoeken licht komt en de ander wilt liever een subtielere computerkast.

Waar koop je een goede gaming pc

Om te beginnen kan je navragen bij vrienden, familie of andere fanatieke gamers die je kent waar hun hun speeltje hebben aangeschaft. Je kan uiteraard op internet onderzoek doen en reviews lezen. Afhankelijk of je hem op maat wilt laten bouwen na aanleiding van je eigen samenstelling of een voorgebouwde wilt kopen kan je een keuze maken of een offerte aanvragen bij de winkels die je hebt geselecteerd.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.