Schuttingen zijn ideaal om privacy te creëren in een tuin. Met een tuin waar je buiten kunt leven zonder dat anderen continue kunnen zien wat je doet, kun je optimaal ontspannen bij mooi weer. Maar naast dat schuttingen praktisch zijn, moeten ze ook mooi zijn. Schuttingen zijn een toevoeging op de stijl van jouw tuin. In dit blog nemen we de verschillende stijlen door.

Welke schuttingen voor welke tuinen?

Er zijn veel verschillende soorten tuinen. Denk aan landelijke tuinen met strakke lijnen en grote planten of oosterse tuinen met ronde vormen en tropische tinten, stadstuinen met veel staal en makkelijk in onderhoud, wellness tuinen om optimaal te kunnen ontspannen of ga je voor een gezellige mediterrane tuin met zuidelijke aspecten om vrienden en familie te ontvangen? Voor elke stijl tuin is een mooie schutting een toevoeging, het moet geen doorn in het oog zijn! Laat de schuttingen in je tuin dus schitteren of juist opgaan in de stijl van jouw tuin. Hoe? Daar geven we hierbij wat tips voor.

Landelijke of klassieke tuin

Een landelijke of klassieke tuin kenmerkt zich door strakke lijnen, een symmetrische indeling, een duidelijk middelpunt, een rustige bestrating en natuurlijke tinten. Een klassieke tuin heeft een mooie mix van rust en weelderigheid. Kies hier dus ook voor neutrale schuttingen, zodat de schuttingen niet de aandacht afleiden van het duidelijke middelpunt. Wil je verlichting plaatsen aan je schutting? Kies dan voor symmetrische verlichting!

Stadstuin

Woon je in de stad, maar wil je toch een groene tuin? Ga dan voor een stadstuin. Een stadstuin heeft veel hoogteverschillen, kleuren en dynamische vormen. Dit betekent niet dat een stadstuin druk is. Met strakke lijnen is het de kunst om een stadstuin toch rustig te laten lijken. Ga hier dus voor een strakke schuttingen! Heb je veel antraciet in de tuin, dan zijn schuttingen met antraciete palen misschien wel net zo mooi. Rust creëren is namelijk gemakkelijk te doen door steeds één kleur terug te laten komen.

schuttingen antraciete palen

Oosterse tuin

Een Oosterse tuin brengt rust, evenwicht en kalmte. Water, houten bruggetjes, stenen, houtsnippers, gras en exotische planten wisselen elkaar af. In een Oosterse tuin zal een schutting van bamboe niet misstaan, een strakke schutting wel! Een bamboe heeft het speelse, ronde effect en toch de rustige kleuren dat in een Oosterse tuin steeds weer terugkomt.

Wellness tuin

Lekker bijkomen in een rustige tuin, ingericht met misschien wel een zwembad, jacuzzi of sauna. Ontspan maximaal met rustige tinten, strakke lijnen, rustige beplanting en natuurlijke materialen. Kies hier dus ook voor rustige en strakke schuttingen en tuinschermen. In een wellness tuin doet verlichting ook heel veel, dus houd daar ook rekening mee in je plan!

Schuttingen voor iedere tuin

Schuttingen zijn er voor iedere tuin. Weet jij al welke stijl je in je tuin wil toepassen? Ga dan op zoek naar de juiste schuttingen. Bij Hekwerk Online hebben ze verschillende houten schuttingen, composiet schuttingen, schuttingpalen, tuinschermen en toebehoren. De meeste zaken die schuttingen verkopen zullen ook graag met je mee denken!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.