Je hebt je eigen appartement gekocht of een huis gehuurd waarbij je of jullie de woonruimte willen gaan inrichten. Maar veel ervaring heb je hier nog niet in. En je vraagt je af hoe je dat zou kunnen doen. Of je hebt juist wel wat ervaring, maar wil het deze keer net wat grondiger of gerichter aanpakken. Lees dan vooral verder. In deze blog vertellen wij hoe je het beste aan de slag kunt gaan, om de mooiste woonkamer meubels bij elkaar te vinden.

Meet de maten op en maak een indeling

Veel mensen gaan direct uit op koop pad en bekijken welke meubels ze mooi vinden. Maar uiteindelijk moeten de meubels uiteraard in de woonkamer passen. Daardoor is het verstandig om voordat je op zoek gaat naar de verschillende soorten woonkamer meubels, eerst na te denken welke meubels je eigenlijk nodig hebt. Wanneer je dit weet, kun je een indeling van de woonkamer gaan maken. Pak hierbij ruitjespapier en liniaal bij de hand. Of maak gebruik van handige interieur planners die je online gratis kunt gebruiken. Op basis van het meten, weet je of er wel een hoekbank in je interieur past. Of dat een grote salontafel wel erg dominant in de woonkamer zou staan. Hiermee voorkom je teleurstellingen, dus sla deze stap vooral niet over. Niet voor iedereen de leukste stap, maar hij is o zo nuttig!

Wat is de interieurstijl die jou/ jullie aanspreekt?

Een woonkamer kun je in heel veel stijlen inrichten. De meest toegepaste stijlen zijn industrieel en strak modern op dit moment. Ook steigerhout kleur is ook nog steeds zeer populair. Onderzoek welke meubels mooi bij elkaar zouden staan. En je juist voor een lichte of donkere kleuren zou kiezen. Hier zorgvuldig over nadenken voorkomt dat je woonkamer er erg verzorgd uitziet en naadloos in elkaar overloopt. En niet zomaar bij elkaar is geraapt. Welke kleuren meubels zouden mooi staan in de woonkamer?

Wat is de interieurstijl die jou: jullie aanspreekt?

Bepaal het budget

Een woonkamer kan voor €500 worden ingericht, maar kan ook gemakkelijk duizenden euro’s kosten. Bepaal van tevoren het budget dat je zou willen spenderen. En ga daar niet ruim overheen. Want een mooi interieur maar te lege portemonnee voor andere zaken is niet aan te raden. Anderzijds is het ook verstandig om niet te goedkoop in te steken. Doorgaans bieden woonkamer meubels in het midden segment de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Waarbij de meubels niet duur zijn en je er daarnaast ook langdurig plezier van kunt hebben.

Doe (online) inspiratie op en richt de woonkamer in!

Wanneer je weet wat je ongeveer kwijt kunt qua meubels in je woonkamer, welke interieurstijl je aanspreekt en het budget is bepaald kan het zoeken beginnen. Struin de woonboulevards af en speur op het internet waar jij je happy en thuis bij voelt. Je weet wat mogelijk is en wat je mooi vindt, waardoor je verder relatief snel tot een leuk en stijlvol interieur van je woonkamer kunt komen!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.