Wist je dat je thuis ook kunt genieten van een heerlijk kopje Italiaanse koffie, zoals de aromatische ristretto? Deze Italiaanse krachtpatser staat bekend als een echte klassieker in de wereld van de koffie. Hij lijkt op de bekende espresso, maar is kleiner van formaat. Dat maakt de ristretto echter niet minder intens van smaak. Met een koffiemachine zet je ook thuis in een handomdraai een heerlijk sterke ristretto op tafel.

De geschiedenis van de ristretto

Italië heeft een rijke koffiegeschiedenis. Het is dan ook niet gek dat veel namen van koffiesoorten een Italiaanse naam dragen. De hele dag door worden er in het land espresso’s, ristretto’s, lungo’s en cappuccino’s gedronken. Ristretto betekent in het Italiaans beperkt, wat verwijst naar het kleine formaat van dit kopje koffie. Van origine werd er voor het zetten van een kopje ristretto evenveel water gebruikt als voor het zetten van een espresso, maar was de doorlooptijd korter. Het water heeft dan minder tijd om met de gemalen koffie in contact te komen. Hierdoor kwam er minder cafeïne vrij, maar juist meer smaakdragers. De ristretto is dus intenser van smaak en doorgaans minder bitter dan de espresso.

Een lekkere ristretto zetten met koffiecups

Een ristretto zet je gemakkelijk in een koffiezetmachine. Is jouw koffiezetapparaat geschikt voor Nespresso cups, dan kun je ook cups van andere merken gebruiken. De keuze is daardoor groot. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de lekkere koffie van De Koffiejongens. Zij hebben ristretto-koffiecups in huis, maar je kunt ook kiezen voor een lekkere lungo, een klassieke espresso of een lekker kopje decaf. Het bijzondere aan de koffiecups van De Koffiejongens is dat ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. Zo zorg je dat er bij jouw kopje koffie geen afval ontstaat. Na gebruik kun je de koffiecups gewoon in de groene bak doen.

Een abonnement op koffie?

Natuurlijk kun je gemakkelijk Nespresso cups kopen, maar bij De Koffiejongens is het zelfs mogelijk een abonnement op koffie te nemen. Hoe werkt dat? Op de website stel je gemakkelijk jouw ideale abonnement samen, gebaseerd op jouw smaak en de hoeveelheid koffie die je drinkt. Vervolgens krijg je je bestelling regelmatig bij je thuis bezorgd. Dat zorgt ervoor dat je altijd ristretto-koffiecups in huis hebt en nooit onverwachts zonder koffie zit. Ook worden de biologisch afbreekbare koffiecups verpakt in duurzaam geproduceerd karton. Zo geniet je ook thuis lekker van een verantwoord kopje ristretto.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.