De voorjaarsschoonmaak zit er (bijna) op, de zomer komt eraan. Dat betekent langere dagen, hogere temperaturen en het gevoel dat alles mogelijk is. Dat vraagt natuurlijk om wat zichtbare veranderingen, om de hiervoor genoemde dingen wat concreter te maken. Wat is nu een beter geheugensteuntje dan een fris kleurtje op de muren? Daarbij is het een leuk project om de muur zelf onderhanden te nemen, het geeft een goed gevoel.

Uiteraard is het wel de bedoeling dat het eindresultaat een beetje toonbaar wordt, de gasten die uitgenodigd zijn voor de barbecue moeten er ten slotte ook tegenaan kijken. Om ervoor te zorgen dat de beoogde wand een zo professioneel mogelijke uitstraling krijgt, volgen hier een aantal tips tot dat doel.

Binnenmuur grondig schoonmaken

Voordat daadwerkelijk met verven kan worden begonnen is het van belang dat de binnenmuur eerst grondig wordt schoongemaakt. Om dat te kunnen doen moet er wel genoeg ruimte zijn, als dit nog niet het geval is, schuif dan meubels en andere obstakels tijdelijk aan de kant. De muur alleen afnemen met water is niet voldoende, ontvetten met een verfreiniger is dus van groot belang, anders blijft de verf niet goed genoeg hechten. Kijk ook even na of de muur mooi egaal is, het zou zonde zijn als er achteraf nog zichtbare oneffenheden zijn. Beschadigingen kunnen waar nodig worden weggewerkt met een muurvuller. Het laatste onderdeel van de voorbereiding is voorstrijk aanbrengen, voor een gladder resultaat.

Let erop dat de rest van het interieur is veilig gesteld. Dit houdt in dat alles goed afgeplakt en afgedicht is, zodat er geen verf op plekken komt waar het niet moet komen. Ook is het belangrijk dat de ventilatie in de ruimte in orde is, alle ramen open dus, is de zomer direct in huis.

Praktische tips verven

1. Zorg ervoor dat de verf voor het aanbrengen goed wordt geroerd. Als er per ongeluk klontjes op de muur terechtkomen is dit bijna niet meer ongedaan te maken.
2. De volgorde van verven is heel belangrijk. In plaats van direct de roller in de verf te dopen en in het midden van de muur beginnen te schilderen is het verstandiger om eerst het minutieuze werk aan de zijkanten en in de hoeken met de kwast te doen, dat verbetert het resultaat aanzienlijk.
3. De randen en hoeken staan in de verf, de rest van de muur is nog bedroevend saai. Hier komt de verfroller goed van pas. Ook hier is de manier van werken van invloed op het eindresultaat. Ga zo’n 2-3 keer over dezelfde baan en herhaal dit proces in horizontale en verticale richting, zo komen er geen strepen op de muur.
4. Als de uitstraling van de muur naar wens is, kan het tape worden verwijderd. Zorg ervoor dat dit gebeurt als de verf nog nat is. Als het tape pas wordt weggehaald als de verf al droog is kan het gebeuren dat stukjes verf van de muur meekomen.
5. Zin om te verven, maar nog geen materialen? Www.colorstore.nl heeft een ruim assortiment aan verfreiniger, voorstrijk, muurverf, kwasten, rollers en andere eventuele benodigdheden. Geen zorgen, behang is er ook in alle soorten en maten, voor degene die niet zo van de geverfde muren zijn.

Al zin gekregen in die barbecue, waar die op professionele wijze zelf geverfde muur eindelijk tentoongesteld kan worden aan de buren?

schilderen rol

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.