We hebben allemaal wel een bestemming of reis in gedachten die we ooit eens willen maken. Voor de één is dat een luxe cruise langs de eilanden in de Cariben, voor anderen is dat een rit met de Trans-Siberië Express door Rusland. Welke reis je ook in gedachten hebt het wordt steeds makkelijker om via het internet alles te weten te komen over jouw favoriete bestemming en misschien kun jij jouw droomreis vanuit huis plannen. Je kunt op je gemak alle mogelijkheden onderzoeken en voor ervaringen van andere vakantiegangers kun je een review website bezoeken. Zo kom je meer te weten over de verschillende reisaanbieders en de diensten die zij aanbieden.

Waar wil je naartoe?

Eigenlijk start je vakantie al een beetje als je begint na te denken over de bestemming en wat je onderweg wilt zien. Waar sommige vakantiegangers kiezen voor een all-in vakantie van een reisbureau willen anderen meer avontuur. Je kunt natuurlijk een vliegreis boeken en op de luchthaven van aankomst een auto huren om twee of drie weken compleet verzorgd op een strand te gaan liggen roosteren. Als dat jouw idee van de perfecte vakantie is dan hoef je niet lang te plannen en boek je eenvoudig een paar vliegtickets en het hotel ter plaatse. Het wordt pas echt interessant als je de gebaande paden afgaat en helemaal zelf een route gaat samenstellen langs onbekende plaatsen en minder toeristische bezienswaardigheden. Was je voor de komst van het internet afhankelijk van de foto’s uit de reisgids of vrienden die misschien ergens geweest waren, dankzij de vele websites en blogs kun je nu zonder al te veel moeite alles te weten komen over monniken in Tibet, kangoeroes in Australië of oude culturen in Zuid- en Midden-Amerika.

Met wie ga je?

Minstens zo belangrijk als de bestemming is het gezelschap dat je kiest voor je vakantie. Als je met je eigen gezin gaat dan heb je eenvoudig minder vrijheid dan dat je met alleen je partner of een goede vriend op vakantie gaat. Maar je kent je eigen familie goed en je weet precies hoe je met je partner en kinderen om moet gaan. Zodra je besluit met één of meerdere vrienden op vakantie te gaan moet je wel heel zeker weten dat je vriendschap bestand is tegen de situaties die je tijdens je vakantie beleefd. Het is tenslotte niet de bedoeling dat je droomvakantie uitloopt op een vakantie uit de hel omdat je onderweg ruzie krijgt over wat je die dag gaat doen of waar je wilt gaan eten. Er zijn al meer dan genoeg verhalen over vriendschappen die door een vakantie verloren zijn gegaan.

Plan je zelf of ga je geheel verzorgd?

Hoe ga je reizen? Ga je inderdaad all-in onderweg dan heb je binnen een paar minuten reis gereserveerd bij een online-reisbureau. Als je jouw reis samenstelt kun je bij diverse aanbieders terecht om de vliegtickets en overnachtingen te boeken. De echte avonturiers weten waar ze heen willen maar besluiten onderweg de tickets voor vervoer te regelen. Dat is voor vliegtickets misschien niet de beste oplossing maar kan heel handig zijn als je met een backpack door India of Vietnam reist en per trein naar de volgende stad wilt. Je kunt in dat geval natuurlijk wel alvast opzoeken waar de tickets en kaarten verkocht worden.

Maar het beste advies om jouw droomreis vanuit huis te plannen is om er ruim de tijd voor te nemen, veel naar de meningen van andere vakantiegangers te vragen en om jezelf in alle rust stap voor stap voor te bereiden. Alleen op die manier kom je het verst met zo min mogelijk stress.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.