Ben jij op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Dan zijn er veel punten die je in je achterhoofd moet houden tijdens het vergelijken en uitzoeken. Zo moet je bijvoorbeeld voor jezelf duidelijk hebben wat voor soort energiecontract je wilt, wat je nu per jaar betaalt voor energie en of je wel of niet voor duurzame energie wilt kiezen. Een online energievergelijker kan je helpen om de meest geschikte energieleverancier voor jouw persoonlijk situatie te vinden. Er bestaan verschillende energievergelijkers en op Luminablog.nl kun je meer lezen over een aantal bekende energievergelijkers. Bovendien vertellen wij jou in deze blog hoe je de juiste energieleverancier voor jouw persoonlijke situatie kiest met behulp van een energievergelijker. Daarnaast vertellen we je waar je op moet letten als je een energievergelijker gebruikt. 

Wat is een energievergelijker en hoe maak ik hier gebruik van?

Een goede manier om op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier is door gebruik te maken van een online energievergelijker of prijsvergelijker. Met deze handige online tools zie je namelijk snel een vergelijking tussen de verwachte jaarkosten van energie bij verschillende energieleveranciers. Je vult simpelweg je postcode, je energieverbruik en eventueel andere wensen in en vervolgens zie je een overzicht van energieleveranciers die het beste bij jou passen. Tijdens het invullen van een energievergelijker is het handig om jezelf af te vragen of je je persoonlijke situatie voldoende aan kunt geven, of het aanbod duidelijk is en hoe de vergelijking überhaupt tot stand komt. Let er ook altijd op of de energievergelijker als eerste betaalde aanbiedingen toont of niet. 

Tevens is het ook aan te raden om meer dan 1 energievergelijker in te vullen om de beste aanbieding te krijgen. De aanbiedingen verschillen namelijk per energievergelijker. Wanneer je geen goede aanbieding kunt vinden, is het goed om de energievergelijkers later nog eens in te vullen aangezien aanbiedingen continu veranderen. 

Waar moet je nog meer op letten bij het invullen van een energievergelijker en het kiezen van een energieleverancier

Houdt er rekening mee dat je alleen kunt besparen op leveringskosten van de energie. Kosten van de netbeheerder en energiebelasting en btw zijn gelijk bij alle energieleveranciers. In een energievergelijker zie je meestal hoe de jaarkosten per energieleverancier tot stand komen. Daarnaast moet je ook naar de leveringskosten kijken. Sommige energieleveranciers hanteren lage verbruikstarieven en hoge leveringskosten en andere energieleveranciers hanteren hoge verbruikstarieven en lage leveringskosten. Aan de hand van jouw jaarverbruik rekent de energievergelijker uit welke energieleverancier het voordeligst is voor jouw specifieke situatie.  

Bij het uitkiezen van een energieleverancier moet je voor jezelf bedenken of je een contract voor een bepaalde of onbepaalde tijd wilt, of je voor een enkel of dubbel tarief kiest, of je voor grijze of groene stroom gaat, of je momenteel zelf energie opwekt, wat het opzegtermijn per leverancier is en wat de opzegvergoeding per leverancier bedraagt. 

De conclusie 

Bij het vergelijken van energieleveranciers kan het helpen om gebruik te maken van een online energievergelijker. Energievergelijkers geven jou een overzicht van verschillende energieleveranciers die het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Zorg ervoor dat je meerdere energievergelijkers gebruikt en deze op verschillende tijdstippen invult, zodat je de beste aanbiedingen ontvangt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.