De badkamer behoort tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Hier kan je heerlijk ontspannen na een lange werkdag of juist vol goede moed een nieuwe dag beginnen. Toch is het je vast wel eens opgevallen dat deze heerlijke ruime niet altijd even lekker ruikt. Hier hoef je je ook niet voor te schamen. In vrijwel alle badkamers is er wel eens sprake van vieze luchtjes. Natuurlijk snappen we ook dat je geen zin hebt om de badkamer dagelijks van boven tot onder te poetsen. Bovendien lost dit vaak het probleem niet op. Maar hoe bestrijd je dan wél die nare luchtjes? Deze zijn immers niet bevorderlijk als je aan het tandenpoetsen bent of wilt genieten van een rustgevend bad.  De onderstaande tips helpen jou om voorgoed van vieze luchtjes in de badkamer af te komen!

Geniet van goede badkamerventilatie

Hoe kan je een probleem oplossen als je deze niet bij de oorzaak aanpakt? Natuurlijk kunnen we oplossingen van tijdelijke aard bieden, maar hier wordt het probleem vaak alleen maar erger van. Daarom zoeken wij liever naar een oplossing voor de lange termijn. Daarbij komen we al gauw uit op een goede badkamerventilatie. Een ruimte die weinig geventileerd wordt, gaat automatisch anders ruiken. Bovendien is de badkamer een vochtige ruimte, waarbij het essentieel is dat deze regelmatig geventileerd wordt. Anders kunnen er onverhoopt bijvoorbeeld ook schimmelhaarden ontstaan.

Maak je al gebruik van een badkamerventilator en kamp je alsnog met vieze luchtjes? Bekijk dan eens of de mechanische ventilator wel goed schoongemaakt wordt. Dit is immers een klusje die vaak over het hoofd gezien wordt, maar wel heel belangrijk is. Als de filters en kanalen verstopt raken, kan de badkamerventilator minder goed zijn werk doen en kunnen er ook sneller nare luchtjes ontstaan.

Luchtjes uit het doucheputje?

Soms is het eenvoudig te achterhalen waar de vieze luchtjes precies vandaan komen. Zo kampen veel mensen met nare luchtjes die uit het doucheputje lijken te komen. Dit is dan ook de meest voorkomende oorzaak van vervelende geuren in de badkamer. Maar hoe los je dit op?

Bedenk eerst eens hoeveel dingen er per dag wel niet door het doucheputje gespoeld worden. Zeepresten, dode huidcellen, losse haren en stof. Werkelijk alles krijgt het doucheputje te verwerken en op een gegeven moment gaat dit vastzitten. In dat geval kan dit alles gaan rotten en dat veroorzaakt een penetrante geur.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om er een dagelijkse gewoonte van te maken om de haren uit het doucheputje te verwijderen. Dit is namelijk de hoofdoorzaak van verstoppingen. Als je na iedere douchebeurt de haren verwijderd, zal je al heel snel effect merken. Ook kan je er voor kiezen om een schepje soda in het doucheputje te gooien en vervolgens deze met heet water uit te spoelen. Soda reinigt en ontvet, hierdoor worden verstoppingen op natuurlijke wijze voorkomen.

Stinkend wasgoed

Het komt ook regelmatig voor dat de nare geur in de badkamer bij het wasgoed vandaan komt. Natte handdoeken kunnen immers al snel gaan ruiken. Zorg er daarom voor dat je handdoeken na het douchen direct op de radiator hangt. Leg ze vervolgens pas in de wasmand als ze helemaal droog zijn. Zo voorkom je dat ze gaan stinken!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.