De eerste echte lentedagen hebben we al achter de rug en het is nog niet eens echt lente. Dat belooft, dat hopen we tenminste, heel veel goeds voor de aankomende maanden! De echte zomerliefhebbers keken al maanden naar dit moment uit: de tuin lenteproof maken. Nu het moment echter eenmaal daar is, weten ze niet zo goed waar ze moeten beginnen. Het afgelopen seizoen heeft de tuin echter weinig aandacht gehad. Het terras, het balkon of de beplanting ziet er niet meer zo aantrekkelijk uit. Hoog tijd voor een opfrisbeurt! Maar waar begin je?

Controleer de tuinmeubelen

Hebben jouw tuinmeubelen weer en wind getrotseerd het afgelopen seizoen? Of heb je deze juist netjes opgeborgen? Wat je antwoord ook mag zijn, het is wel goed om ze eerst even te controleren. Je wilt immers niet voor vervelende verrassingen komen te staan als blijkt dat de tuinmeubelen aan kwaliteit hebben ingeleverd. Nu het voorjaar nog maar net is aangebroken, beschik je nog over alle tijd om nieuwe design tuinmeubels aan te schaffen. Zo voorkom je teleurstellingen als de eerste mooie lentedag is aangebroken en je geen gebruik kunt maken van jouw loungeset.tuinmeubels

Zijn je tuinmeubelen nog wel in goede conditie? Zorg er dan voor dat je ze alvast een flinke opfrisbeurt geeft. Ga aan de slag met wat water en een sopje en schrobben maar! Doordat ze een geheel seizoen ongebruikt zijn, is de kans groot dat ze heel wat vuil en stof op zich hebben. Ze zullen direct over een geheel nieuwe uitstraling beschikken als je klaar bent met jouw schoonmaakronde.

Beschik je over houten tuinmeubelen? Zorg er dan voor dat je het hout tijdig opschuurt en eventueel behandelt met een speciale lak. Zo geniet je langer van een mooi resultaat!

Tegels reinigen en gras maaien

Ook de tegels krijgen het zwaar te verduren tijdens de wintermaanden. Om van een glanzend terras te profiteren, is het daarom zaak dat je deze goed schoonmaakt als de lenteperiode aanbreekt. Ga aan de slag met een hogedrukspuit of gebruik enkele emmers met water en een harde bezem om de tegels weer mooi te krijgen. Beschik je over een geweldig mooi gazon? Nu het weer wat warmer wordt, is de kans groot dat het gras sneller zal groeien. Het wordt dan ook weer hoog tijd voor de eerste maaibeurt! Zorg er tevens voor dat je het gras goed bemest voordat de zomerperiode aanbreekt.

Functie van de tuin

Wil je optimaal van je tuin kunnen genieten deze lente? Dan is het belangrijk dat deze aan al je wensen en eisen voldoet. Houd daarom altijd de functie van de tuin in je achterhoofd. Waarvoor gebruik je deze eigenlijk? Ben je een ware zonneaanbidder die het liefst hele dagen aan zijn of haar kleurtje werkt? Of moet de tuin zeer kindvriendelijk zijn en over een fijne speelplek beschikken?

Als je de functie van de tuin bepaald hebt, is het een stuk eenvoudiger om de juiste tuinmeubelen en accessoires aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke Fatboy zitzak om lekker in te relaxen en je favoriete boek te lezen. Of ga voor een kleiner terras en creëer een mini speeltuin voor de kinderen. Je kan alle kanten op!

fatboy

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.