Als je op zoek bent naar verlichting voor in de woonkamer, kijk je waarschijnlijk het eerst naar hanglampen of plafonnières. Dat is logisch, omdat deze het vaakst gebruikt worden in dit soort ruimtes. Wil je echter voor iets unieks of bijzonders gaan? Wij hebben drie tips voor de meest bijzondere én praktische lampen voor in je woonkamer.

1. Led panelen

Led panelen zie je misschien niet direct voor je als je aan een woonruimte denkt. Toch zijn ze niet alleen voor kantoorruimtes met systeemplafonds geschikt, maar kun je ze ook gebruiken in huizen. Je kunt ze opbouwen met een opbouwframe of ophangen met een pendelset.

Led panelen 30×30 of led panelen 30×60 zijn groot genoeg om een hoge lichtopbrengst te hebben en te zorgen dat je alles goed kunt zien in huis, maar toch niet te erg op te vallen. Led panelen hebben namelijk vaak een strakke witte afwerking, waardoor deze bijvoorbeeld subtiel wegvallen als je een wit plafond hebt. Ben je dus op zoek naar een lamp voor in de woonkamer die veel licht verspreidt? Dan is een led paneel een perfecte keuze. Dit soort lampen zijn perfect voor kamers met een modern interieur en kunnen ook in andere ruimtes van pas komen. Led lampen zijn verder energiezuinig, duurzaam én veilig; genoeg voordelen om van te willen profiteren in huis dus.

2. Opbouwspots

Opbouwspots zijn ook een leuke toevoeging aan de woonkamer. Met de strakke afwerking bieden ook deze lampen een subtiele vorm van verlichting, net zoals led panelen. Led panelen verspreiden echter meer licht dan opbouwspots. Toch zijn opbouwspots opvallender dan led panelen. Ga voor een ronde of een vierkante variant en voor een zwarte of een witte armatuur. U kiest zelf precies wat er het mooiste bij uw interieur past.

Opbouwspots

3. Lichtsnoeren

Lichtsnoeren gelden wellicht niet als basisverlichting, maar zijn wel een fijne toevoeging aan het lichtplan van je woonkamer. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten: met gekleurde verlichting of met warm-witte verlichting, met verschillende gevormde lampjes eraan, met zwarte, witte of metalen snoeren, met een lang of een kort snoer en met veel of met weinig lampjes. De mogelijkheden zijn met lichtsnoeren eindeloos, zodat je er altijd wel eentje vindt die bij jouw interieur past. Leg deze snoeren neer op een schaal, stop ze in een vaas of drapeer ze op het dressoir voor een sfeervolle en gezellige toevoeging aan je woonkamer.

Op zoek naar verlichting voor in de woonkamer? Kijk naast hang-, tafel- of vloerlampen dan ook eens naar led panelen, opbouwspots of lichtsnoeren. Zo ga je voor de meest unieke verlichting voor in jouw woonruimte.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.