Werk je veel thuis maar wil je geen kantoor aan huis? Natuurlijk is het mogelijk om gewoon in je eigen woonkamer te werken, zodat je ook dichtbij je gezin kunt zijn! Zo’n werkplekje in je eigen huis wordt ook wel een home office genoemd. Uiteraard wil je dat deze er netjes uitziet zodat je ontspannen aan het werk kunt. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Als jouw werkplek zich niet in een afgesloten ruimte bevindt maar in je huiskamer, dan kan het fijn zijn om je hele huis, of natuurlijk alleen het leefgedeelte, een zakelijke look te geven.

De locatie van je werkplek

Zet je bureau neer op een plek in je woonkamer waar voldoende licht binnenkomt en je de mogelijkheid hebt om genoeg privacy te creëren. Wil je graag ongestoord kunnen werken? Zet je bureau dan niet ergens midden in een ruimte neer, want dan moeten je huisgenoten steeds langslopen om naar een andere ruimte te gaan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kamerschermen, een roomdivider of een andere afscherming door middel van een muur of kast. Grote kamerplanten kunnen ook zorgen voor meer privacy en daarnaast zorgen ze voor zuurstof zodat jij prettig aan het werk kunt gaan! Wil je het klein houden, dan kun je er ook voor kiezen om geen hele home office te creëren. Je kunt ook op de bank of aan je eettafel werken. Ook dan is er een aantal zaken waar je op moet letten zodat je ontspannen kunt werken.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Het is vanzelfsprekend dat je je lekkerder voelt in een huis dat netjes is en dat je je zo ook beter kunt concentreren op het werk dat je moet doen. Zorg dus dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt, zodat er geen losse spullen rondslingeren. Ook wil je natuurlijk je werkspullen gescheiden houden van je privézaken. Hiervoor kun je handige brievenbakken gebruiken of cassettes waarin je je werkdocumenten kunt bewaren. Dit zal er absoluut zakelijk uitzien! Ontvang je ook klanten of collega’s in je huis? Het is dan wel zo fijn als er geen speelgoed van je kinderen op de grond ligt en dat zij niet voor afleiding zorgen.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Natuurlijk daglicht

Heb je wel eens geprobeerd te werken in een donkere hoek van de kamer met slechts een bureaulamp? Ik durf te wedden dat je dit geen ideale situatie vond. Om ontspannen te kunnen werken is het fijn om voldoende natuurlijk daglicht binnen te krijgen in je home office. Zorg dus dat je jouw bureau plaatst in de buurt van een raam. Maar je wilt ook niet dat je je computerscherm niet meer kunt zien omdat de zon veel te fel is. Dit kun je voorkomen door raamdecoratie voor je ramen op te hangen. Op deze manier heb je zelf veel invloed op de hoeveelheid licht die er binnenkomt. Uiteraard is het ook verstandig om te testen hoe de natuurlijke lichtinval is op een bepaalde plek in je woonkamer, zodat je de plek waar je home office moet komen goed uit kunt kiezen.

De voordelen van plisségordijnen

Zoals ik net al zei: door raamdecoratie te gebruiken, kun je de hoeveelheid licht die er binnenkomt in je home office zelf reguleren. Je kunt natuurlijk kiezen voor gewone gordijnen of rolgordijnen, maar je kunt het beste plissegordijnen kopen. Het unieke hiervan is dat je zelf kunt instellen welk deel van het raam door het gordijn bedekt wordt, zodat je precies de felle zon tegen kunt houden die op je computerscherm reflecteert en tóch voldoende daglicht binnen kunt krijgen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.