Elke keer als je de voortuin inloopt, voel je dat er iets ontbreekt. Of het niet helemaal af is. Er staan bomen en struiken en er is aarde genoeg waar je nog meer planten en struiken in kunt zetten. Je loopt nog maar eens heen en weer voor het woonkamerraam langs en opeens zie je het. Er liggen veel te veel tegels. En die tegels hebben hun glans verloren. Bovendien blijft er steeds water op staan.

Onmiddellijk ga je binnen aan de keukentafel een mooie tekening van je voortuin maken. Een plattegrond. Daar teken je alle bestaande bomen en struiken in want die wil je absoluut laten staan. Je gaat geen bomen kappen en de natuur beschadigen. Om de ramen te wassen teken je een paar staptegels en het pad van de stoep naar de voordeur maak je ook van tegels. Kleine klinkers met grote voegen waar het water makkelijk doorheen gaat.

Waterafvoer

Want de afvoer van het water vind je ook heel belangrijk. Dat is een grote reden waarom je zoveel mogelijk tegels wilt verwijderen. De nieuwe tuin op je tekening heeft al aardig vorm gekregen en je ziet al snel dat een groot gazon hier heel mooi zal staan. Al dat groen maakt je voortuin ook veel natuurlijk. Je bent ervan overtuigd dat je een perfect gazon krijgt als je zelf het gras gaat zaaien. Dat is trouwens ook heel leuk werk. Eerst zaaien en dan wachten tot de natuur haar werk doet en de zaadjes ontkiemen. Dan de eerste sprietjes boven de aarde uit zien komen tot er uiteindelijk een prachtig groen natuurkleed in je voortuin ligt.

perfect gazon

Graszaad en bloemenzaad

Precies in de vorm zoals jij bedacht en getekend hebt. Een magisch zachte groene deken waar je heerlijk op je blote voeten op kunt lopen. Je weet dat het nieuwe gazon straks vier elementen nodig heeft om zo te blijven. Licht, lucht, water en natuurlijk voeding. Leg het gras dus niet vlak onder de grote bomen, daar krijgt het te weinig licht. Lucht geef je door te verticuteren en water geef je door te sproeien. Door deze maatregelen krijgt het gazon eigenlijk al voldoende voeding. Heel misschien heeft het een keertje extra natuurlijke meststof nodig. Je gaat echt genieten van je nieuwe gazon. Blij ben je als al die tegels weg zijn en je in je voortuin zit te kijken naar die mooie planten en bloemen die in de borders staan te bloeien en te geuren!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.