In eerste instantie zijn ze op het eerste oog bijna hetzelfde. Uiterlijk lijken ze dan ook heel veel op elkaar, maar toch zijn er ook aardig wat verschillen tussen de beukenhaag en de haagbeuk.

Verschillen tussen beukenhaag of haagbeuk

Zo komt de beukenhaag uit de beuken familie en de haagbeuk uit de berkenfamilie. Het is dus een heel ander soort. Zo kan de haagbeuk ook prima in drassige gebieden en langs de kust groeien, maar groeit de beukenhaag liever in een wat drogere tuin.

De beukenhaag behoud het hele jaar zijn bladeren, wel verkleuren ze naar bruin. De haagbeuk verliest ze in het najaar. Dit betekend dat de beukenhaag het hele jaar door privacy geeft en haagbeuk in de herfst en winter een stuk minder privacy geeft.

Het blad van de beukenhaag is glanzend en is een stuk glanzender dan dat van de haagbeuk. Ook is de beukenhaag er niet alleen in groen maar ook in een rode variant verkrijgbaar. In het voorjaar duwen de nieuwe bladeren de verdorde bladeren eraf. Het blad van de haagbeuk is ruw en heeft diepe nerven. Ook zijn de bladeren puntig van vorm. De groen bladeren verkleuren in de herfst naar geel. En na een eerste nachtvorst verliest de haagbeuk dan zijn bladeren.

groene beukenhaag

Meer eisen aan de grond

De beukenhaag stelt meer eisen aan de grond dan de haagbeuk. Een beukenhaag groeit het liefst op een lichte zandgrond die niet te nat is, maar ook weer niet te droog. Een haagbeuk kan prima op vochtige plekken en kleigrond geplant worden.

Bij een beukenhaag is snoeien van essentieel belang. Ook al bij een jonge haag. Dit zorgt er namelijk voor dat je haag ook aan de onderkant goed vertakt en mooi dichtgroeit. Bij een haagbeuk snoei je pas als hij de gewenste hoogte heeft. Het is namelijk van belang dat ze eerst goed groeien.

Zowel de beukenhaag als de haagbeuk zijn online te bestellen bij onlinegroen.

Wij leveren alleen A – kwaliteit struiken en bezorgen deze voor een vast en laag bezorgtarief bij je thuis!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.