Eindelijk is het zover: de keuken zal binnenkort volledig verbouwd worden. Maanden keek je uit naar dit moment. Eindelijk volop genieten van jouw nieuwe droomkeuken. Toch brengt een keukenverbouwing ook veel zorgen met zich mee. In het ergste geval kan je de keuken enkele weken niet gebruiken, waardoor het huishouden flink overhoop ligt. Hoe zet je een snelle makkelijke maaltijd die toch nog voedzaam is op tafel als je niet over de juiste keukenapparatuur beschikt? In dit artikel geven we vier handige tips!

1.    Eet bij vrienden of familie

Breng vrienden en familie op de hoogte van jullie situatie. Schroom je vooral niet om eens bij een ander te blijven eten. Vaak vinden zij dit alleen maar gezellig en het scheelt jou een hoop gedoe. Wat eten we vanavond 2 personen is dan een vraag die eenvoudig beantwoord kan worden. Stel eventueel voor om de kosten voor de maaltijd te delen, zodat je je niet bezwaard voelt als jullie weer eens aanschuiven. Zodra jullie keuken helemaal geïnstalleerd is, kan je het altijd goedmaken met een heerlijke culinaire maaltijd.

2.    Eten bestellen

Dit is misschien niet de goedkoopste optie, maar voor enkele dagen is het zeker geen probleem om af en toe wat eten te bestellen. Tegenwoordig zijn de meeste restaurants aangesloten bij een bezorgservice, waardoor je ook nog eens de deur niet uit hoeft. Ideaal als je midden in een grootschalige verbouwing zit. Bovendien hoeft eten bestellen niet altijd ongezond te zijn. Door het enorme aanbod zit er altijd wel iets bij wat in jouw voedingspatroon past. Eten bestellen in Enschede is met de huidige bezorgservices nog nooit zo gemakkelijk geweest.

3.    Salades zijn je beste vriend

Wil je niet iedere avond een zware en vette maaltijd op tafel zetten? Dan zijn salades je beste vriend. Enkel wat groenten snijden, sla en eventueel een lekkere dressing toevoegen en je bent klaar om aan tafel te gaan. Wil je de salade toch wat voedzamer maken? Vraag dan aan vrienden, familie of buren of je even een pannetje met pasta mag opzetten, zodat je een heerlijke vullende maaltijdsalade kunt maken.

4.    Gourmetten

Een keukenverbouwing levert vaak veel stress op. Daarom is het ook belangrijk om af en toe jezelf te verwennen. Maak dan ook gerust het beste van een moeilijke situatie door extra gezelligheid in huis te halen. Stel bij de slager een gourmetschotel samen, snijd wat extra groenten en zet de gourmetplaat op tafel. Zo geniet je gegarandeerd van een fijne avond én lekker eten!

Een teppanyaki plaat is overigens ook de perfecte vervanger voor een kookplaat. Hierop kan je eenvoudig vlees, aardappels en groentes bakken. Het ideale hulpmiddel als je de keuken tijdelijk niet kunt gebruiken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.