Lukt het maar niet om je keuken netjes te houden? Vallen alle pannen op de grond (die je eigenlijk toch nooit gebruikt) als je dat ene deurtje opent? Is je besteklade een rommeltje?… Wij, van Meubelbeslagonline, helpen je graag overzicht te creëren door het maken van een goede basis.

1. Gebruik álle ruimte

Je keuken heeft waarschijnlijk meer ruimte dan je daadwerkelijk benut. Dit komt met name door onhandige hoeken of hoogtes waardoor lege ruimte ontstaat. Vooral in de hoogte heb je vaak veel ongebruikte ruimte, wat natuurlijk erg zonde is. Uiteraard kan je bovenkastjes plaatsen als je deze nog niet hebt, of in plaats daarvan kiezen voor het bevestigen van planken. Voordeel van de planken is dat je keuken groter en ruimtelijker oogt. Ook leuk voor een plantje, een win-win situatie dus.

 

Voor de onmogelijke hoeken/ hoogtes is er een andere oplossing. Hierbij kan je denken aan kastoplossingen zoals een carrousel die je uit de kast trekt, of hoekkastsystemen. Zo trek je makkelijk de gehele plankruimte naar buiten, waardoor je ook bij de keukenspullen kan die altijd verstopt achterin de kast lagen. Een andere mogelijkheid zijn apothekerskasten, hiermee kan je ook de hoogte in en gebruik je de ruimte die je hebt optimaal.

opgeruimde keuken

2. Afval uit het zicht

Tegenwoordig zijn er prullenbakken die zo mooi zijn dat ze onderdeel worden van je interieur, het zijn haast eyecatchers. Echter kan het toch fijn zijn om je afval achter een keukendeurtje te (ver)stoppen. Door middel van inbouw prullenbakken zorg je er makkelijker voor dat lege melkpakken of flessen niet langer op je aanrechtblad blijven staan. Het is namelijk alleen een kwestie van het deurtje openen en de fles in de juiste bak te gooien.

Ook al zie je deze prullenbakken bijna niet, ze zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een systeem die bij je keuken past. Ook afval scheiden is bij de inbouw varianten geen probleem, er zijn systemen met 3 of zelfs 4 afvalemmers. Zo heb je voor elke categorie een aparte bak.

3. Lades opgeruimd en netjes

Als je alle ruimte benut en je afval uit het zicht hebt, is het handig om te kijken naar details die je keuken overzichtelijk en opgeruimd kunnen houden. Trek al je lades eens open en begin stap voor stap alles uit te zoeken. Haal je lade helemaal leeg, zodat je letterlijk alles 1x in je handen hebt. Kies daarna voor een handige opbergplek, of breng de spullen die je niet meer gebruikt naar de garage/ schuur of zelfs de kringloop.

Je ontkomt er niet aan dat je nu ook je keukengerei en kruidenpotjes tegenkomt. Beide gebruik je waarschijnlijk dagelijks, wat maakt dat het handig is om ze binnen handbereik te hebben. Je hebt vast wel een bestekbak, maar wist je dat hierin ook mogelijkheden zijn voor de kruidenpotjes? Zo zie je in één oogopslag alle kruiden en vind je snel degene die je nodig hebt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.