Een hexagon figuur is een zeshoek met gelijke zijden. Misschien zou je het niet denken, maar de prachtige vorm hexagon komt rechtstreeks uit de natuur. Je ziet de hexagon bijvoorbeeld terug in de honingraad van een bijenkorf. Ook in de techniek kom je de regelmatige zeshoek vaak tegen in de vorm van bijvoorbeeld zeskantmoeren en bouten. Daarbij heb je een passende sleutel nodig om deze aan te draaien. Voor de wiskundige onder ons de hoeken van een regelmatige zeshoek ofwel hexagon zijn 120° = 180° – 360°/6.

Hexagon populair in de moderne woningen

De hexagon wordt ook steeds geliefder als we kijken naar de interieurbouw en interieur styling. Leuke speelse bijzettafels, krukjes, opbergkisten en fotolijstjes zijn allemaal te verkrijgen in de vorm hexagon. Een nieuw uniek verschijnsel in het interieur zijn de hexagons aan de muur. Je kunt er heel eenvoudig een prachtige persoonlijk fotowand mee maken.

Een fotowand van hexagon figuren

Een fotowand van hexagons hangt altijd recht, dit komt door de handige afstandshouder die je meegeleverd krijgt. Ook het ophangen is eenvoudig. Je haalt de bescherming van het stukje tape en je plakt de hexagon tegen de muur. Je houdt de afstandhouder ertussen en plakt de volgende tegen de muur. Je hoeft dus geen gaten in de muur te boren en moet je het tape verwijderen omdat je bijvoorbeeld gaat verhuizen, dan kun je dit doen zonder de muur te beschadigen. Leuk aan deze speciale fotowand is dat je de hexagons eenvoudig kunt wisselen. Ze zitten namelijk vast met een magneet. Je klikt ze zo los en hangt een andere hexagon op de lege plaats.

De hexagon fotowand wordt nooit saai

Zijn de kinderen groter geworden, wil je een extra foto toevoegen of wil je met de thema’s in het jaar meegaan? Dan kan dat allemaal met deze unieke maar persoonlijke hexagon fotowand. Als je uitgekeken bent op een foto, dan is het simpel, je haalt de foto weg en hangt er een andere neer. Het is zelfs zo simpel dat je dit bewijs van spreken iedere dag kan doen. Koop een serie hexagons in het thema kerst, om je huis zo een extra kerstsfeer te geven. Of ga met de seizoenen mee. Kies voor een serie winterse en zomerse hexagons bijvoorbeeld. Is er iemand jarig in jouw gezin, leuk dan hang je alleen maar hexagons op van de jarige!

Waarvan is de hexagon gemaakt?

Nog een groot voordeel van de hexagon fotowand is dat je de hexagons per stuk kunt bestellen. Je hoeft dus niet ineens 20 foto’s af te nemen. De hexagon foto’s zijn gemaakt van 5 mm dik forex, een lichtgewicht kunststof. Ze zijn makkelijk schoon te maken en super stevig en krasvast. De hexagons zijn 21 cm breed en 18 cm hoog.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.