Het is zomer! De zon laat zichzelf weer regelmatig zien, en dat betekent dat het je misschien ook juist nu opvalt dat je zonnescherm er niet meer zo netjes uitziet. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig zelf schoonmaken. In deze blog lees je onze beste tips voor het uitvoeren van deze klus.

Tip 1: Voer deze klus uit als de zon niet té fel schijnt

Lekker in het zonnetje je zonnescherm schoonmaken? Niet handig! Doordat je sopje met reiniger of groene zeep in het felle zonlicht te snel opdroogt, kunnen er lelijke vlekken ontstaan op de stof. Voer dit klusje dus liever uit op een bewolkte dag, in de ochtend of aan het einde van de dag. Let ook op dat het voorlopig niet gaat regenen. Het doek moet namelijk na de grote schoonmaak volledig op kunnen drogen voordat je hem weer in kan klappen.

Tip 2: Haal je zonwering los

Als het mogelijk is kun je het beste je gehele zonnescherm loshalen. Zo kun je namelijk goed bij zowel de boven- als de onderkant en is dit schoonmaakklusje het makkelijkste uit te voeren. Bovendien kun je op deze manier ook de bovenbak van je zonnescherm (de bak waar het zonnescherm in zit als hij helemaal opgerold is) goed schoonmaken. Omdat het helaas niet altijd mogelijk is om je zonnescherm helemaal los te halen is er ook een alternatief: klap het scherm volledig uit. Zo kun je ook overal redelijk goed bij.

Tip 3: Gebruik speciale schoonmaakmiddelen

Het gebruik van een speciale zonnescherm reiniger maakt het reinigen van je zonnescherm sneller, veiliger en makkelijker. Het probleem met andere schoonmaakmiddelen is namelijk dat deze soms te agressief zijn voor de stof van je zonnescherm, waardoor er beschadigingen kunnen ontstaan. Mocht je geen zonnescherm reiniger in huis hebben, dan kun je wel groene zeep gebruiken. Test wel altijd eerst even op een klein stukje zonnescherm uit of de stof hier niet slecht op reageert voordat je met de rest van de stof aan de slag gaat.

zonnescherm reiniger

Tip 4: Maak het volledige zonnescherm schoon

Het is misschien verleidelijk om alleen de zichtbare vlekken op je zonnescherm onder handen te nemen. Dan is het klusje zó gepiept. Het is alleen niet zo verstandig. Als je slechts bepaalde onderdelen van het zonnescherm schoonmaakt kunnen er namelijk lelijke kleurverschillen ontstaan, waardoor het eindresultaat alsnog niet écht mooi is. Maak daarom altijd het gehele zonnescherm schoon voor een egaal effect.

 Tip 5: Gebruik nooit een hogedrukspuit

De kwetsbare stof van je zonwering kan niet goed tegen de harde stralen van een hogedrukspuit. De draden kunnen verschuiven en er kunnen zelfs gaten in de stof ontstaan. Gelukkig heb je zo’n spuit eigenlijk ook helemaal niet nodig. Met een emmer met lauwwarm water, een zonnescherm reiniger en een zachte doek kun je het klusje ook gewoon uitvoeren.

Gebruik al onze tips voor het reinigen van je zonnescherm om deze klus op de meest veilige en effectieve wijze uit te voeren. Zo hoef je je op de komende zonovergoten dagen niet te storen aan de vlekken op de stof en kun je je gewoon lekker terugtrekken in de schaduw.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.