Als je een tweepersoons bed gaat kopen dan zijn er ontelbare keuzes. Het soort bed, de afmetingen en het materiaal waar het bed van is gemaakt. De opties zijn te over. Wat is belangrijk en waar moet je nou op letten als je een tweepersoons bed gaat kopen. Wij helpen je hier graag verder mee.

Welke afmeting past bij mij?

Tweepersoons bedden heb je in vele maten. Van een normale twijfelaar tot aan een king size bed. Hoe bepaal je nou de afmeting van jouw bed. Het makkelijkst is om te beginnen bij de lengte. Gemiddeld genomen kies je een bed uit die 10 a 20 centimeter langer is dan je eigen lengte. Als je bijvoorbeeld 1 meter 80 bent zal een standaard bed van 2 meter volstaan. Ben je echter 1 meter 95 dan heb je al snel een iets groter bed nodig van 2 meter 10 om niet met je tenen buiten het bed te belanden. Qua breedte is de standaard afmeting 80 centimeter per persoon. Voor twee standaard personen kom je dus uit op 1 meter 60. Slaap je liever iets ruimer of ben je wat ruimer gebouwd reken dan nog 10 a 20 centimeter per persoon hierbij op.

Box spring

Boxspring of lattenbodem

Dit kan een persoonlijke keuze zijn. Beide varianten hebben namelijk hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder vind je de drie grootste voordelen per variant. Kijk dus goed waar je naar op zoek bent aangezien er grote verschillen tussen een boxspring en lattenbodem zitten.

Boxspring:

  • Het design van een boxspring wordt over het algemeen als luxer ervaren
  • Een boxspring is gemiddeld hoger dan een lattenbodem, in en uitstappen is dus makkelijker bij een boxspring
  • Het matras en de verencombinatie in de boxspring geven een uitstekende ventilatie

Lattenbodem:

  • Met een lattenbodem ben je in de meeste gevallen goedkoper uit in dezelfde klasse
  • De installatie van een lattenbodem is vele malen makkelijker
  • Doordat je het matras er makkelijk af kan halen is schoonmaken makkelijker dan bij een boxspring

Materialen

De opzet en de gebruikte materialen bij een boxspring zijn over het algemeen gelijk. Uiteraard zitten er wel verschillen in de soorten stof die om je boxspring lopen. Maar deze verschillen lopen vele malen minder uit één dan bij een lattenbodem. De grootste keuze bij een lattenbodem is of je voor een ijzeren frame of een houten frame gaat.

Bij een ijzeren frame is het grootste voordeel dat deze niet snel gaat kraken of piepen als hij goed in elkaar is gezet. Een ander voordeel is dat hij makkelijk te demonteren is indien het bed verhuisd of verplaatst moet worden.

De uitstraling van een houten frame is zijn grootste verkoop argument. Houten bedden kunnen een rustige en karakteristieke uitstraling hebben. Bijkomend voordeel is dat een houten frame zijn warmte goed behoud. Waar ijzer of metaal in de winter erg koud kan zijn en in de zomer misschien te warm is hout temperatuur vast.

Ga voor inspiratie even naar de Ikea of kijk online bij een site als Emob of Leen Bakker. Zo vind je gegarandeerd een tweepersoonsbed dat voldoet aan jouw specifieke wensen. Het voordeel van een fysieke winkel is, is dat je gelijk kan proefliggen. Echter, bij veel online shops heb je ook gewoon de mogelijkheid om het bed retour te sturen als hij niet bevalt.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.