Als thuis wonen niet meer gaat, is het een fijn idee dat u bij Omring ook een warm thuis kunt vinden in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland of op Texel. Als u bijvoorbeeld graag zorg dichtbij wilt hebben, een chronische ziekte, een lichamelijke zorgvraag of dementie heeft. U bent van harte welkom voor wonen met zorg in een van de appartementen of kleinschalige woongroepen van Omring, die zijn gevestigd in de locaties die voorheen bekend stonden als verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Het is ook mogelijk om ondersteuning, extra zorg of thuiszorg aan te vragen als u ouder wordt en graag in uw eigen huis wilt blijven wonen. Met de vele mogelijkheden die thuiszorg biedt, is dat in veel gevallen ook goed mogelijk.

De wijkverpleging is 24 uur per dag bereikbaar, ongeacht uw vraag en waar u ook woont. Daarnaast bieden de wijkverpleegkundigen graag ondersteuning aan uw eventuele mantelzorgers. Dat is een aangename gedachte, want wat is er nu prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen?

Dagelijkse verzorging

Persoonlijke aandacht, een vriendelijk woord, een luisterend oor én passende thuiszorg. Dat is waar de medewerkers van de professionele wijkteams voor thuiszorg voor staan. Zij interesseren zich in wie u bent en houden rekening met de dingen die u zelf wilt en kunt doen. Thuiszorg kan bestaan uit hulp bij het douchen en aankleden, het aantrekken van steunkousen, hulp bij gebruik van medicatie en het verzorgen van wonden. Het wijkteam kan u bijvoorbeeld advies geven over hulpmiddelen, ondersteunen en helpen bij dagelijkse verzorging en uw mantelzorgers begeleiden. Het zorgteam werkt daarvoor nauw samen met welzijnsorganisaties, de gemeente, uw (huis)arts en het ziekenhuis.

Toedienen van medicatie

Gebruikt u medicatie? Het is vanzelfsprekend belangrijk om daar zorgvuldig mee om te gaan. De wijkverpleegkundigen van Omring thuiszorg zorgen ervoor dat u op de juiste wijze en op de juiste momenten uw medicijnen krijgt toegediend of aangereikt. Als u de medicijnen krijgt aangereikt, controleert u de medicijnen. Het medicijngebruik wordt door de zorgprofessional bijgehouden op de toedieningslijst van de apotheek. Het behoort ook tot de mogelijkheden om medicijnen toegediend te krijgen door de zorgprofessional. Bij het toedienen van parenterale voeding (voeding die via een dun slangetje rechtstreeks in de bloedbaan wordt toegediend), antibiotica, chemotherapie of pijnbestrijding, is het ook mogelijk om de medicatie via een infuus te krijgen. De medewerkers van Omring thuiszorg werken ook met de Medido, een slimme medicijnweekdoos die op bepaalde tijdstippen automatisch uw medicijnen uitgeeft. De zorgprofessional krijgt een melding als de medicijnen niet uit het apparaatje worden gepakt en zal contact opnemen. Bij geen gehoor gaat de zorgprofessional bij u langs om te controleren of u de medicijnen heeft ingenomen.

Thuiszorg aanvragen

Heeft u thuiszorg nodig, wilt u ondersteuning aanvragen voor uw naaste of wenst u meer informatie over de vraag wat is thuiszorg? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken en een eventuele verwijsbrief is daarvoor niet nodig.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.