Een goede nachtrust gaat hand in hand met het juiste bed. Slapen is net zo essentieel als eten; het zorgt niet alleen voor gezonde hersenen, een gezonder lichaam en een mooier uiterlijk, maar zelfs voor een langere levensduur. Kortom, slapen is van invloed op zowel geestelijke als lichamelijke aspecten. Daarom is het belangrijk om het juiste bed te kiezen, een bed dat bij jou past, waar je vrolijk van wordt en energie van krijgt.

Bedden behoren bijna tot de categorie basisbehoeften, omdat je er dagelijks gebruik van maakt. Vaak genoeg kies je daarom bij de aankoop van een nieuw bed ook zorgvuldig het model en de grootte uit. Wat je zeker niet wil is een bed kopen en er achteraf spijt van hebben. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door Nederlandse reviews te lezen. Hierdoor weet jij wat andere mensen hebben ervaren bij het aanschaffen van een nieuw bed. Wat vonden zij van de kwaliteit, was het bed inderdaad zo stevig als zij dachten en hoe hebben zij het opzetten van het bed tot aan huis ervaren? Zo kun je na het lezen van de Beter Bed reviews ervoor kiezen om jouw bed bij dat bedrijf te kopen of toch naar een ander bedrijf uit te kijken.

Soorten, vormen en afmetingen bedden

Er zijn bedden in verschillende soorten, vormen en afmetingen. De lengte van een bed is meestal standaard rond de 2 meter, terwijl de breedte kan variëren. Gelet op de breedte van de bedden, welke kan liggen tussen de 80 en 180 cm, maakt men een onderscheid tussen eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en de zogenaamde ‘Queen’ en ‘King’ size bedden. Daarnaast hebben bedden ook verschillende hoogtes. Er zijn lage bedden, bedden op poten en tegenwoordig ook de zogenaamde ‘floating’ of zwevende bedden. Ook heb je bedden met en zonder voeteind.

Naast de traditionele bedden zijn er ook andere soorten bedden zoals uitklapbare bedden, luchtbedden, waterbedden, hemelbedden en stapelbedden.  Verder heeft elk bed een andere type frame. Deze kunnen zijn metalen frames, houten frames, leren frames of frames van stof gemaakt.

Hoe kies ik mijn bed uit?

De keuze voor een bij jou passend bed hangt, naast de prijs factor, af van:

        De functionaliteit: is het een bed voor kinderen, dan kies je eerder een bed dat lager is.

        De beschikbare ruimte: heb je weinig ruimte dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een stapelbed of een uitklapbaar bed om ruimte te winnen. Als je meer ruimte hebt kan je voor een Queen of Kingsize gaan.

        Heb je de behoefte aan een opslagplaats dicht bij jouw bed, denk dan eerder aan een bed die de mogelijkheid heeft om spullen op te slaan.

        Ga na welke stijl het beste bij jou past: wat voor frame moet het bed hebben, welke vorm en kleur, etc. Houd hierbij ook rekening met de inrichting van jouw slaapkamer.

        Stem bij medische klachten, zoals rugpijnen af met de arts wat voor type bed en matras jij nodig hebt ter vermindering van deze klachten.

 

 

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.