Ben jij de eigenaar van – of werk je bij – een horecabedrijf? Dan heb je vast wel eens te maken met vervelende verstoppingen. Van een verstopte gootsteen tot een verstopt toilet, het is enorm naar als de afvoer of de riolering onder je bedrijf niet goed werkt. Daarnaast veroorzaken verstoppingen overlast voor je gasten én voor je werknemers. Daar wil je wat aan doen! Maar wat? In dit artikel zetten we de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in de riolering van horecabedrijven op een rij. Ook vertellen we je hoe je zo’n verstopping kunt oplossen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in de horeca?

Etensresten worden door de afvoer gespoeld

In de keuken van een restaurant is het altijd druk. Veel dingen moeten snel worden gedaan en het liefst allemaal tegelijk. Het lijkt af en toe wel alsof je keukenpersoneel vier handen per persoon nodig heeft. Daarom is het voor afwassers of keukenhulp soms aanlokkelijk om etensresten niet goed in de vuilnisbak te schrapen en ze in plaats daarvan door de gootsteen te spoelen. Maak hierover duidelijke afspraken met elkaar, zodat je dit soort verstoppingen kunt voorkomen.

Vet- en olieresten worden door de afvoer gespoeld

Hetzelfde kan gebeuren met vet- en olieresten. Zorg dat er een goede, snel-bereikbare plek is waar je personeel frituurvet en andere soorten olie kan weggooien. Frituurvet kan niet in de vuilnisbak en je kunt het vet ook niet door het toilet of in de gootsteen wegspoelen. In plaats daarvan breng je het naar een inleverpunt, zodat er biobrandstof van kan worden gemaakt.

Gasten spoelen tampons, maandverband of luiers door

Is het in je restaurant erg druk, dan kan het zijn dat het vuilnisbakje bij het toilet vol is. In dat geval weten gasten waarschijnlijk niet wat ze met hun hygiëneproducten moeten doen. Zorg er daarom voor dat er altijd een handige plek is om tampons, maandverband of luiers weg te gooien (een vuilnisbak) en zorg ook dat je de vuilnisbakjes in het toilet regelmatig verschoont. Natuurlijk zullen er nog steeds gasten zijn die hun producten door het toilet spoelen, maar door een goed alternatief te bieden verminder je die kans.

Kinderen spoelen speelgoed, potloden of kleurplaten door

Kinderen zijn nogal onhandig en ouders die lekker uit eten zijn, letten niet altijd even goed op. Houd er daarom rekening mee dat een kind eens in de zoveel tijd iets dat niet hoort te worden doorgespoeld toch door het toilet zal spoelen. Hierdoor kan een verstopping ontstaan. In het geval van speelgoed zie je de verstopping vaak zitten en los je die eenvoudig zelf op, maar potloden en kleurplaten zullen waarschijnlijk het riool in verdwijnen.

Wat moet je doen bij een verstopte leiding of een verstopt riool?

Heb jij last van een verstopping? Neem dan contact op met ontstoppingsbedrijf Michel Doorn. Dit bedrijf is vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en kan je helpen met al je rioolproblemen. Zit de afvoer verstopt omdat er etensresten zijn weggespoeld of spoelt je toilet niet meer door? Geen probleem. De specialistische ontstoppers van Michel Doorn lossen het probleem snel voor je op. Zo voorkom je overlast voor je gasten en kunnen jij en je werknemers weer zo snel mogelijk normaal aan het werk.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.