Ga je binnenkort verhuizen en wil je direct een nieuwe keuken laten plaatsen? Of is je huidige keuken nodig aan vervanging toe? Dan zal je direct voor enorm veel keuzes komen te staan. De keuken speelt een zeer belangrijke rol in iedere woning. Hier bereid je de maaltijden voor het hele gezin, babbel je gezellig na en borrel je met vrienden en familieleden. Steeds vaker zien we dat de zogenaamde ‘leefkeuken’ in huis wordt opgenomen. De keuken wordt niet meer als gescheiden ruimte gezien, maar maakt deel uit van het gezin, de leefruimte. Daarom is het ook zo belangrijk om de juiste keuzes te maken. Dit klinkt echter gemakkelijker dan het is. Het aanbod in keukens is tegenwoordig zó immens groot, dat het maken van de juiste beslissing ontzettend lastig is. Daarom geven wij je 4 tips bij het kopen van een nieuwe keuken!

1.         Voor welke opstelling kies jij?

Allereerst is het belangrijk om de opstelling van de keuken uit te tekenen. Hierbij is het belangrijk dat je weet over hoeveel ruimte je beschikt, waar belangrijke leidingen en elektriciteitskabels lopen en wat precies de mogelijkheden zijn. Maak daarom een afspraak in een speciaalzaak en laat je verder helpen door de adviseurs. Zij kunnen op basis van jouw wensen en de beschikbare ruimte een potentiële opstelling maken. Bedenk hierbij of je over veel loopruimte wilt beschikken, of je voor een kookeiland gaat of dat je de keuken compacter wilt opstellen. Alles is mogelijk! Laat bij voorkeur meerdere opstellingen tekenen, zodat je uiteindelijk voor een favoriet kunt kiezen.

opstelling keuken

2.         Opbergruimte

Een veelgehoord probleem in iedere keuken: te weinig opbergruimte! Door de jaren heen verzamel je een heel scala aan pannen, potten en deksels. Ook bestek, keukengerei en houdbare etenswaren nemen veel ruimte in beslag. Wij raden dan ook altijd aan om zoveel mogelijk opbergruimte in de keuken te verwerken. Tegenwoordig zijn hier veel innovatieve oplossingen voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes met ingebouwde opbergbakken. Het opruimen kunnen we niet leuker maken, maar met voldoende beschikbare ruimte is het wel een stuk leuker!

3.         Kleurkeuze en materiaalgebruik

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het belangrijk om vooraf al wat keuken inspiratie op te doen. Maak gebruik van handige apps zoals Pinterest of loop enkele speciaalzaken door. Bedenk goed welke kleuren je mooi vindt en welke materialen het beste bij jouw woning, interieurstijl en gezinssituatie passen. Zo is hoogglans ontzettend mooi in de keuken, maar met (jonge) kinderen kan dit minder verstandig zijn. Je wilt immers niet continu de vettige kinderhandjes van de keuken vegen. Kies voor functioneel met een mooie uitstraling. Een betere combinatie bestaat niet.

hoogglans keuken

4.         Gas VS inductie

Dit is een dilemma waar veel mensen voor komen te staan als ze een nieuwe keuken aanschaffen. Wil je koken op gas of inductie? In sommige woningen is het tegenwoordig niet meer mogelijk om op gas te koken. In anderen is er nog steeds een gasleiding aanwezig. Wat doe je dan?

Hou er rekening mee dat gas steeds schaarser wordt. Na verloop van tijd zal dit geheel uit ons dagelijkse leven verdwijnen. Uiteindelijk moeten we dus allemaal over op alternatieve kookwijzen. Elektrisch koken is de toekomst. Toch is de aanschaf van een inductiekookplaat relatief duur, daarnaast moeten er ook aanpassingen in de meterkast worden gedaan. Als je echter voorlopig klaar wilt zijn met de verbouwingen, raden wij aan om direct voor elektrisch koken te kiezen. Zo ben jij alvast klaar voor de gasloze toekomst van ons land.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.