Een baan zou meer moeten zijn dan alleen maar een plek waar je elke dag naartoe gaat om je geld te verdienen. Als jij voldoening haalt uit je werk, dan is dat beter voor je motivatie, maar ook voor je gezondheid. Maar hoe vind je die baan waar jij gelukkig van wordt? Het detacheringsbureau Joinuz heeft als doel om mensen te helpen werk te vinden dat hen op het lijf is geschreven. Zit jij al jaren vast in dezelfde baan en heb je moeite om jezelf te motiveren ‘s ochtends de deur uit te stappen? Of heb je het gevoel dat het werk dat je nu doet toch niet voor jou is? Dan raden wij je aan om eens contact op te nemen met Joinuz. Hier staan mensen klaar die samen met jou al je wensen en ambities doornemen. Joinuz werkt voor opdrachtgevers die op zoek naar mensen die bevlogen en ambitieus zijn, echte professionals. Bij de gemeente zijn volop banen te vinden voor mensen die iets willen betekenen voor de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan overheid vacatures als vergunningverlener AVP, schuldhulpverlener, beleidsadviseur Sociaal Domein of handhavingsjurist.

Wat moet je allemaal kunnen om te werken als beleidsadviseur Sociaal Domein?

Zie jij het wel zitten om te werken als beleidsadviseur Sociaal Domein? Dit is een verantwoordelijke functie waarmee je veel voor de maatschappij kan betekenen. Je moet dan wel over een aantal belangrijke eigenschappen en competenties beschikken.

  • Probleemoplossend vermogen;
  • Je moet flexibel zijn;
  • Je moet over creativiteit beschikken;
  • Netwerken behoort ook tot je competenties;
  • Communicatief vaardig zijn.

Waar werkt een beleidsadviseur Sociaal Domein?

Een beleidsadviseur Sociaal Domein heeft een aantal belangrijke taken. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een beleid dat goed aansluit op de vraag die vanuit de samenleving gesteld wordt. Daarbij moet je ook goed letten op de wensen van binnen de organisatie waar je werkt, of de gemeente waarvoor je actief bent. Er zijn heel wat verschillende organisaties die met een beleidsadviseur Sociaal Domein werken. Denk aan overheidsinstanties, maar ook aan zorg- en welzijnsinstellingen, non-profitorganisaties en adviesbureaus. Het behoort tot jouw taken dat je contacten onderhoudt binnen je organisatie, maar ook daarbuiten. Ook zorg je ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw domein. Zo heb jij het overzicht om een beleid te ontwikkelen dat goed aansluit op wat er binnen jouw organisatie van je gevraagd wordt.

Wat zijn jouw taken als beleidsadviseur Sociaal Domein?

Je hebt als beleidsadviseur Sociaal Domein een aantal belangrijke taken. Zo is het aan jou om onderzoek uit te voeren en sociaal-maatschappelijke vraagstukken te analyseren en dan aan de hand hiervan beleidsadviezen op te stellen. Het is de bedoeling dat hier effectieve oplossingen in staan waarmee je vraagstukken aanpakt. Ook het opstellen van actieplannen en beleidsnota’s behoort tot jouw taken. Met andere woorden: je ziet dat dit een functie is waarin veel van je gevraagd wordt.

Werken voor de overheid

De overheid heeft altijd wel vacatures voor beleidsadviseurs Sociaal Domein beschikbaar. Binnen de overheid komt deze functie namelijk veel voor. De overheid verwacht wel dat je een relevante opleiding hebt gevolgd op het gebied van maatschappelijke wetenschappen of sociaal beleid. Denk aan een bachelor- of masteropleiding sociaal beleid, sociologie, bestuurskunde, maatschappelijk werk of sociale wetenschappen. Het wordt daarbij dan nog op prijs gesteld als je ook nog over aanvullende kennis beschikt, zoals bijvoorbeeld in de domeinen jeugdzorg, arbeidsmarktbeleid of gezondheidszorg. Hiermee maak je jezelf tot een nog aantrekkelijker kandidaat voor deze functie.

Aan de slag via Joinuz

Als jij wil werken bij Joinuz en via hen aan de slag wil gaan bij de overheid, dan is het goed om hier contact over op te nemen met Joinuz. Hier werken mensen die precies weten wat er binnen de overheid van mensen wordt gevraagd. Wil jij bijvoorbeeld werken als beleidsadviseur Sociaal Domein, dan nemen de detacheerders van Joinuz met je door wat er precies tot je takenpakket behoort. Zij zorgen ervoor dat jij helemaal voorbereid aan je nieuwe functie begint. Meer weten? Neem dan contact op met Joinuz voor het maken van een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.