Ben je op zoek naar nieuwe tegels in de badkamer of het toilet? Dan zal je al snel merken dat het aanbod ontzettend groot is. Tegels kopen kan dan ook een lastige karwei zijn. Om deze zoektocht iets gemakkelijker te maken, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1.    Verdiep je in de verschillende stijlen

Van standaard tegels is tegenwoordig geen sprake meer. Het aanbod van tegels is ontzettend groot. Heb jij je al verdiept in de verschillende stijlen? Nee? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen! Gelukkig biedt de digitale wereld veel. Zo kun je eenvoudig de verschillende soorten en stijlen bekijken, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Bedenk goed welke stijl je voor de badkamer of het toilet zoekt. Kies bij voorkeur voor neutrale tegels, zodat je niet snel op de stijl uitgekeken raakt. Heb je meubels in de badkamer staan die je niet graag ziet verdwijnen? Probeer het tegelwerk dan op deze kleuren en materialen af te stemmen. Zo creëer je een prachtige eenheid in de ruimte.

2.    Stel een budget op

Hoewel deze tip niet voor iedereen van belang is, kan het wel verstandig zijn om vooraf eerst een budget op te stellen. Zo vallen er direct een aantal opties af, waardoor het eenvoudiger is om een keuze te maken. Bedenk uiteraard ook of er nog meer in de ruimte veranderd moet worden. Hier kan je je budget vervolgens op aanpassen.

Helaas rust er nog altijd een taboe op het vaststellen en delen van een budget. Voel je echter vooral niet bezwaard om een maximumprijs aan een adviseur door te geven. Een tegelspecialist vindt het juist fijn om over deze informatie te beschikken. Zo kunnen ze je immers beter adviseren.

3.    Durf op te vallen

Wil je eens niet voor een geheel zwarte of witte tegel kiezen? Durf dan op te vallen en kies voor een speciaal tegelsoort of accentueer bepaalde plekken in de badkamer. Natuurlijk begrijpen wij ook dat een tijdloze uitstraling van belang is. Wanneer je echter enkel de douche of het toilet met kleurrijke tegels accentueert, zal je merken dat dit juist een zeer speelse uitstraling oplevert. Vervolgens kan je natuurlijk voor een neutrale vloertegel kiezen om de rust te behouden.

neutrale vloertegel

4.    Zelf leggen of laten leggen?

Heb je al een keuze gemaakt? Maar twijfel je nu nog steeds of je de tegels zelf moet leggen of aan een vakman over moet laten? Dan adviseren wij om je allereerst goed in te lezen over de mogelijkheid om de tegels zelf te plaatsen. Hierbij is het o.a. belangrijk dat je over de juiste gereedschap en kennis beschikt. Hoewel tegels leggen door een handige doe-het-zelver wellicht zo gedaan is, betekent dit niet dat iedere amateur zich hier aan kan wagen. Blijf dus realistisch, neem je tijd en geef het stokje over als dat nodig is.

5.    Durf te vragen!

Kom je er echt niet uit en kan je wel wat hulp gebruiken? Durf dan vooral vragen te stellen. Bel of mail met de klantenservice en leg jouw situatie (eventueel met bijpassende foto’s van de ruimte) uit. Zo kunnen de tegelexperts jou beter te woord staan en waar nodig adviseren. Zo weet je zeker dat de juiste keuze maakt!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.