Een goede nachtrust is cruciaal en dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ’s nachts lekker slaapt. Je hebt zelf invloed op jouw nachtrust en ook jouw slaapkamer heeft hier veel invloed op! Zorg ervoor dat jouw slaapkamer bijdraagt aan een goed slaappatroon. Ben je benieuwd hoe? Lees in deze blog handige tips voor een goede nachtrust!

Rustgevende kleuren

Probeer bij het inrichten van je slaapkamer jouw kleurkeuze rustig en neutraal te houden. Te veel felle kleuren of printjes zorgen (onbewust) voor onrust in je hoofd. Kies een kleurpalet dat je kunt toepassen en stem hier je muren, beddengoed en accessoires op af. Rustgevende kleuren die geschikt zijn voor in de slaapkamer zijn onder andere wit, grijs, beige of pastelkleuren. Ook natuurlijke kleuren kunnen een goede invloed hebben op jouw nachtrust. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als groen, blauw of aardetinten.

Opgeruimd staat netjes

Een rommelige kamer kan onbewust voor onrust zorgen in je hoofd. In een rustige omgeving is ook je hoofd rustiger en slaap je beter! Zorg er dus voor dat je kamer altijd netjes opgeruimd is. Creëer voldoende opbergruimte. Zet bijvoorbeeld een grote kast in de kamer waar je mandjes met spullen in kwijt kunt, zodat de rest van de kamer netjes en rustig oogt. Vermijd veel tierlantijntjes of accessoires, omdat dit er al gauw te druk en rommelig uit ziet. Less is more!

Opgeruimd staat netjes

Vermijd onnodige prikkels

Veel mensen kiezen ervoor om een televisie in de slaapkamer te plaatsen, omdat zij dit handig en ontspannend vinden. Echter hebben televisies en andere elektronische apparaten zoals telefoons en laptops een slecht effect op jouw nachtrust! Probeer dan ook je slaapkamer puur en alleen te gebruiken voor slaap. Plaats dus geen televisie in de kamer en liever ook niet een bureau met een computer of een laptop.

Frisse lucht

Het is superbelangrijk om je slaapkamer goed te ventileren. Frisse lucht zorgt voor een goede luchtkwaliteit en dit zorgt op zijn beurt weer voor een goede nachtrust! Probeer tijdens het slapen je raam op een kier te zetten, zodat er continu frisse lucht binnenkomt. Vind je dit te koud in de winter? Probeer dan minimaal 10 minuten per dag je kamer te luchten.

Wist je dat planten ook een goed hulpmiddel zijn bij het creëren van frisse lucht? Planten zuiveren de lucht en dragen bij aan het zuurstofpeil in jouw slaapkamer. Daarnaast hebben planten niet alleen een praktische functie, maar zijn ze ook nog eens mooi en gezellig!

Verduisterende raamdecoratie

Tenslotte misschien wel het belangrijkste punt om rekening mee te houden: zorg dat je slaapkamer donker is! Wanneer er te veel licht je kamer binnenkomt, raakt je lichaam in de war en word je wakker gehouden of word je eerder wakker. Een donkere kamer draagt bij aan een goede nachtrust. Met behulp van verduisterende overgordijnen van ilumio zorg je ervoor dat jouw kamer goed verduisterd is, zodat jij ’s nachts heerlijk slaapt. De dikke stof van de gordijnen zorgt niet alleen voor verduistering, maar ook voor isolatie! Zo houden verduisterende gordijnen warmte buiten de kamer, zodat je in de zomer in een koele kamer slaapt. Bovendien zijn overgordijnen een echte sfeermaker. Ilumio biedt een groot assortiment aan verduisterende overgordijnen, waardoor er altijd een geschikt gordijn voor jouw slaapkamer tussen zit!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.