De raambekleding behoort tot de belangrijkste basis van iedere ruimte. Samen met de vloeren en wanden leggen zij het fundament voor de sfeer binnen het interieur. Als je naar nieuwe geschikte raamdecoratie op zoek gaat, zal je al gauw merken dat het aanbod ontzettend groot is. Bovendien is niet alleen de uitstraling van belang, maar zal ook de functionaliteit een belangrijke rol spelen. Het is daarom belangrijk om de ‘gulden middenweg’ te vinden. Kiezen voor raamdecoratie dat zowel functioneel als sfeervol is. Maar hoe pak je dat aan? Waar let je op? In dit artikel geven we enkele tips bij het vinden van de juiste raambekleding.

Wat past het beste bij de ruimte?

Dit is de eerste vraag die je moet beantwoorden. Het aanbod van raamdecoratie is namelijk niet voor niets zo enorm groot. Dit wordt vooral veroorzaakt door het feit dat je voor iedere ruimte andere wensen hebt. Een rolgordijn zal in de slaapkamer bijvoorbeeld ontzettend sfeervol en praktisch zijn, maar in de woonkamer beschik je toch liever over klassieke gordijnen of prachtige jaloezieën.

Hulp bij het kiezen van de juiste raamdecoratie

Bedenk daarom goed wat jij belangrijk vindt in de ruimte. En ook wat er voor de ruimte zelf belangrijk is. Zo vind je het in de woonkamer wellicht belangrijk dat de privacy gewaarborgd wordt, maar dat het wel mogelijk blijft om naar buiten te kunnen kijken. In dat geval zijn jaloezieën een uitstekende keuze. In de badkamer moet je er rekening mee houden dat de ruimte erg vochtig is en dat niet alle raambekleding hier tegen bestand zullen zijn. In de slaapkamer is het vervolgens weer belangrijk dat het gordijn verduistering biedt. Hierbij wordt er vaak gekozen voor een rolgordijn.

Maximum budget

Het grootste voordeel van het ruime aanbod is dat je hierdoor ook uit heel veel verschillende prijsklassen een keuze kunt maken. Raambekleding is niet goedkoop. Daarom is het verstandig om alvast een budget op te stellen. Zo weet je precies hoeveel je maximaal kunt uitgeven en voorkom je dat je plotseling boven je budget komt.

Hou er wel rekening mee dat raambekleding ook duurder wordt als je meer wensen hebt. Een rolgordijn is bijvoorbeeld één van de voordeligste vormen van raambekleding. Wanneer je deze echter wilt laten verduisteren of andere speciale wensen voor de bekleding hebt, zal deze uiteraard ook een stuk duurder worden. Hoe minder je laat aanpassen, hoe goedkoper je uit zult zijn.

Het kan ook geen kwaad om online eens goed te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Door goed te vergelijken kun je soms gemakkelijk tientallen euro’s besparen. En dat is toch weer mooi meegenomen op zo’n grote aankoop!

Wat past bij mijn interieur?

De raambekleding fungeert als basis voor je interieur. Daarom is het wel belangrijk dat deze de juiste uitstraling heeft. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig zo divers dat er voor ieder interieur wel de juiste raambekleding te vinden is.

Geniet je van een landelijk interieur? Kies dan voor houten jaloezieën. Ben je meer van de industriële stijl? Dan zijn aluminium jaloezieën weer meer geschikt. Als je dol bent op een klassieke uitstraling, kies je weer voor prachtige gordijnen die tot de grond vallen. Je kunt werkelijk alle kanten op met raambekleding en deze geheel naar eigen wens samenstellen.

Laat je inspireren door het aanbod online en bedenk goed wat jij mooi vindt en wat de ruimte nodig heeft. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.