Je hebt waarschijnlijk een moment gehad waarop je na het wassen van je ramen naar buiten keek, om nog steeds smerige strepen en vlekken te zien. Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. We hebben het geluk gehad om de tips van een professional te krijgen. De Glazenwasser Enschede, een professional met tientallen jaren ervaring, deelt zijn geheimen voor kristalheldere ramen.

1. Kies je gereedschap zorgvuldig

“Allereerst”, begint de Glazenwasser Enschede, “is het belangrijk om te onthouden dat je gereedschap net zo belangrijk is als de techniek die je gebruikt. Een goede trekker en een pluisvrije doek zijn essentieel. Goedkope, inferieure tools zullen je alleen maar frustratie opleveren.”

2. De juiste vloeistof

“Je reinigingsvloeistof is cruciaal. Veel mensen grijpen naar de meest gangbare glasreinigers uit de winkel, maar deze kunnen strepen achterlaten. Een simpel mengsel van warm water en een scheutje afwasmiddel is vaak al voldoende. Voor hardnekkige vlekken kun je een beetje azijn of ammoniak toevoegen.”

3. Wees slim met je timing

Het is verleidelijk om ramen te wassen op een zonnige dag. De realiteit is echter dat de zon je raam snel kan laten drogen, wat strepen veroorzaakt. “Idealiter wil je een bewolkte, maar droge dag kiezen”, adviseert de Glazenwasser Enschede.

4. De techniek

Als je eenmaal je gereedschap en reinigingsvloeistof hebt klaargemaakt en een geschikte dag hebt gekozen, is de volgende stap de daadwerkelijke wasbeurt. “Begin bovenaan en werk je weg naar beneden. Zo voorkom je dat vuil water op al gereinigde delen druppelt”, adviseert hij.

5. De afwerking

Nadat je het raam hebt gewassen, is het tijd voor de afwerking. “Gebruik je trekker van boven naar beneden, en veeg deze na elke veeg af met een schone doek”, legt hij uit. Dit helpt strepen te voorkomen. “En vergeet niet de kozijnen af te nemen!”

6. Regelmatigheid

Het is verleidelijk om je ramen alleen te wassen wanneer je merkt dat ze vies zijn, maar regelmaat is de sleutel. “Afhankelijk van je locatie, raad ik aan om je ramen minstens elke twee maanden te wassen”, zegt de Glazenwasser Enschede. “Vergeet ook niet de binnenkant. Je zult verbaasd zijn hoeveel stof en vuil zich daar ophopen!”

Je zou het niet verwachten, maar er komt veel kijken bij het wassen van ramen. Door deze tips van de Glazenwasser Enschede te volgen, kun je echter zorgen voor kristalheldere ramen die je huis niet alleen een fris uiterlijk geven, maar je ook een beter zicht op de buitenwereld geven. Geef jezelf het geschenk van heldere ramen – je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.