Kerst is voor de meeste mensen een belangrijke tijd. Een tijd van rust, samenkomen met familie en genieten van elkaar. Dit jaar is alles anders. Ook de kerstdagen zullen we hoogstwaarschijnlijk anders invullen dan normaal. De komende kerst zal hoe dan ook onvergetelijk worden. Voor ons allemaal. Toch betekent dit niet dat we hierdoor aan gezelligheid moeten missen. Er zijn genoeg manieren om de kerstdagen zo gezellig mogelijk te maken. In dit artikel geven we enkele tips.

De woning decoreren

Zodra 5 december voorbij is, storten we ons massaal op het decoreren van de woning. Ook dit jaar hoeft dit niet anders te zijn. Juist nu is het belangrijk om het thuis gezellig te maken. Zeker nu we hier zo enorm veel extra tijd in investeren. Met de mooiste kerstdecoratie kleed je je woning gezellig aan. Investeer in een mooie boom, haal nieuwe kerstballen in huis en versier met het hele gezin de boom. Niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens een leuk tijdverdrijf.

Dit jaar mag je best wel wat extra uitpakken. Dit hoeft niet veel geld te kosten. Natuurlijk kan je er voor kiezen om heel veel nieuwe decoraties te kopen, maar je kan ook een mix tussen nieuwe spullen en zelfgemaakte decoraties maken. Maak mooie tekeningen met de kinderen, versier de kerstboom met nieuwe ornamenten en plaats extra kaarsjes op tafel. Mooie elementen die deze donkere dagen net wat extra kleur geven.

Laat iedereen een eigen decoratiestuk kiezen

Kerst draait volop om gezelligheid. Het gaat niet om het aantal cadeaus, lekker eten of uitgebreide diners. Het draait om genieten met het gehele gezin. Laat daarom ieder gezinslid een eigen decoratiestuk kiezen. Sneeuwbollen, ornamenten voor in de kerstboom, mooie lichtjes, er is genoeg te vinden voor ieder gezinslid. Zo krijgt iedereen binnen het gezin de gelegenheid om zijn of haar eigen creativiteit te laten zien. Dat maakt de woning niet alleen gezelliger, maar ook nog eens een stuk persoonlijker tijdens de feestdagen.

Sneeuwbollen

Laat onrealistische verwachtingen varen

De afgelopen jaren was duidelijk te merken dat kerst vooral heel veel stress opleverde. Veel bedrijven draaiden een top omzet rond de feestdagen. Hierdoor was het op je werk dan ook drukker dan normaal. Bovendien wilde je zelf ook steeds meer rond de kerstdagen. Als je kritisch naar je to-do list keek, kwam je al gauw tot de conclusie dat bepaalde verwachtingen niet helemaal realistisch waren.

Als er iets is wat de huidige tijd ons heeft opgeleverd, dan is het wel dat we ontdekt hebben dat het niet altijd om hard werken draait. Gezondheid en tijd met het gezin is het allerbelangrijkste. De meeste mensen hebben dit jaar een stapje terug genomen. Maak hier ook gebruik van tijdens de feestdagen. Besef je dat deze tijden anders zijn en wees realistisch. Maar vraag jezelf ook af of dit wel zo erg is. Wilden we niet te veel de afgelopen jaren? En is het juist niet goed om weer terug naar de basis te gaan? Vrije tijd met je gezin en volop van elkaar genieten. Daar draait het toch uiteindelijk allemaal om? Dat maakt iedere kerst zo onvergetelijk. Leef in het hier en nu en laat onrealistische verwachtingen varen. Daar wordt iedereen gelukkiger van.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.