Een stoomcabine is een vorm van welzijn binnen handbereik voor iedereen.

Stoom is iets wat door de jaren heen voor vele dingen is toegepast, vooral in de industrie en als aandrijving voor machines. Het verkrijgen van stoom is een natuurkundig proces, door water onder invloed van temperatuur en druk fysiek te veranderen in overgang, waarbij geen chemische verandering plaats vindt. Maar stoom wordt niet alleen gebruikt voor het aandrijven van machines; voor veel culturen is stomen en sociaal ritueel om te ontspannen en contact te maken met anderen.

Al gauw beseften men dat de voordelen van stoombaden verder reiken dan rust en ontspanning. Het verbetert de gezondheid op vele manieren. En dankzij de moderne technologie geniet men van een stoomcabine zonder een spa of fitnessruimte te bezoeken. Hierdoor winnen stoomcabines enorm aan populariteit, mede door dat ze makkelijk in gebruik zijn. Maar bovenal voegen ze een bepaalde waarde toe aan het huis, terwijl aan de andere kant het ook weer kostenbesparend is in verband met spa-passen en reistijd.

Een stoomcabine is een goed afgesloten eenvoudige ruimte zodat er geen vocht uit kan ontsnappen. Het gebruik van een stoomcabine is zeer eenvoudig, men hoeft alleen maar naar binnen te stappen en op het bedieningspaneel van de cabine te drukken. Deze activeert de stoomgenerator die vervolgens het water verwarmt. De stoom van het kokende water stroomt vervolgens door het douchesysteem, waardoor de cabine gevuld wordt met stoom van een temperatuur van ongeveer 45℃. Ben je op zoek naar een stoomcabine? Bekijk dan de stoomcabine outlet online.

stoomcabine outlet

Een stoomcabine is genieten op een gezonde manier.

Stoomcabine’s zijn er in één en tweepersoons uitvoeringen. Zodat men ook met z’n tweeën heerlijk kan relaxen zonder daarvoor de deur uit te moeten. Sommige modellen zijn uitgerust met extra’s zoals:
᛫ Ingebouwd geluidssysteem waarmee men lekker naar muziek luisteren kan,
᛫ Mogelijkheden om heerlijke geuren toe te voegen,
᛫ Sfeerverlichting,
᛫ Conventionele douchekoppen voor snel afspoelen na het stomen.
Stoomcabine’s schelen ook in de waterrekening, bij een gebruik van 20 min. verbruikt een douchecabine ongeveer een kleine 8 liter water, terwijl met een conventionele douche het verbruik meer als 20 keer zo hoog is bij dezelfde tijdsduur.

Dit is ook de reden waarom ontwerpers ze steeds vaker opnemen in milieuvriendelijke huis ontwerpen. Dus buiten dat het eco-vriendelijk en gezond is, geeft het ook een vleugje extravagantie aan het huis waardoor het aantrekkelijker wordt voor zowel de bewoners als toekomstige kopers. Daar steeds meer huizenkopers op zoek zijn naar high-end genuanceerde woningen, zorgen dat spa-badkamers de aantrekkelijkheid van een woning verhoogt.

stoomcabine

Buiten het luxe, zijn er ook gezonde voordelen.

Vooral mensen die regelmatig last hebben van de ademhalingswegen is een stoomcabine een uitkomst. De stoom verbeterd bij het helpen losmaken van de bronchiale afscheidingen. Bij verkoudheid en verstopte neus zorgt het voor meer lucht. Het kan een tijdelijke verlichting zijn voor mensen met astma en fungeren als een slijmoplossend middel op een natuurlijke manier. Voor de hooikoorts patiënten onder ons zal een stoombad een verademing zijn na een dag lang last te hebben van pollen allergieën.

Het is de perfecte manier voor een goede huidverzorging, door dat het de poriën opent en de droge huid hydrateert en reinigt. Het zorgt voor mensen die last hebben van acne voor een verlaging van deze aandoening. Voor de gymnasten onder ons helpt een stoombad nieuw leven in te blazen in vermoeide spieren na de workout. Het is aangetoond dat melkzuur sneller afgevoerd wordt uit overbelaste spieren door het nemen van een stoomdouche. Het vergroot de spier flexibiliteit en je verbrandt ongeveer 400 calorieën per half uur stomen.

Maar belangrijker nog en dit geldt voor iedereen; stoomcabines werken ontspannend op een mens. Welke manier je ook zoekt om met stress om te gaan? Dit is een hele goede manier om mentaal en fysiek te ontspannen aan het eind van de dag. Men zal merken dat het gebruiken van een stoomcabine helpt ontspannen en zal zorgen voor een betere nachtrust.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.