Dineren met het hele gezin is voor veel Nederlandse huishoudens het rustmomentje van de dag. Het moment dat ze even alle aandacht in elkaar kunnen steken. De mooiste verhalen mogen horen en samen kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Voor veel mensen is de eethoek de belangrijkste ruimte van het huis. Hier kan je even alle drukte van de alledaagse dag opzij zetten en genieten van het gezin. Dat vraagt dan ook om de juiste aankleding en een gezellige uitstraling. Of je nu samenkomt tijdens het ontbijten, lunchen of dineren, gezelligheid is er zeker nodig. Daarom verdient dit huiselijke ritueel een prachtige setting. Maar hoe richt je de eetkamer écht gezellig in? Wij geven je 4 tips.

1.         Kies voor een eetkamerbank

Vind je het heerlijk om uitgebreid te tafelen met het gezin of vrienden? Zitten jullie dolgraag aan de eettafel en worden hier heel wat uurtjes aan doorgebracht? Kies dan voor de luxe van een eetkamerbank. Eetkamerbanken geven de eethoek een geweldige luxe en uitnodigende sfeer. Bovendien kan je door de bank meer mensen kwijt. Zeker als je deze combineert met een aantal stoelen. Laat je lekker wegzakken in de bank en geniet van de verhalen van je gezin, familie of vrienden. Zo wordt ieder etentje een waar succes!

eetkamerbank

2.         Kies voor de juiste verlichting

Vrijwel iedereen weet hoe belangrijk het is om over de juiste verlichting te beschikken. De juiste verlichting kan veel doen voor de uitstraling van een ruimte. Dit geldt niet alleen voor de eethoek, maar ook voor iedere andere kamer in het gehele huis. Kies sowieso voor de juiste basisverlichting. Je wilt immers wel weten wat er op je bord ligt en de personen tegenover je goed kunnen aankijken. Kies daarom voor een fijne hanglamp boven de tafel. Kies bij voorkeur voor een hanglamp met dimmer, zodat je altijd een passende sfeer kunt creëren.

3.         Tafelkleed

Een tafelkleed kan ontzettend handig zijn in een gezin met jonge kinderen. Als er een keer geknoeid wordt, hoeft dit geen problemen op te leveren voor de uitstraling van de eettafel. Toch vinden veel mensen het zonde om met een tafelkleed hun mooie tafel te bedekken. Zorg er daarom voor dat je het tafelkleed met zorg uitkiest. Kies niet voor een tafelkleed omdat die zo ‘lekker goedkoop’ is. Maar ga op zoek naar een kleed die echt binnen jullie interieurstijl past. Met een luxe tafelkleed kan je jouw eetkamerhoek direct een geheel nieuwe uitstraling geven.

4.         Groen, groen en nog eens groen

Planten zijn onmisbaar in iedere woning en zeker in de eetkamer. De ‘urban jungle’ stijl is tegenwoordig helemaal hot en dat is duidelijk te merken in de Nederlandse woningen. Jij brengt jouw eetkamerhoek helemaal tot leven met een stel prachtige planten. Zelfs als je geen groene vingers hebt, is het mogelijk om planten binnen je interieur te verwerken. Vraag om advies bij een bloemist en verrijk jouw woning en eethoek met de mooiste beplanting. Zo geniet je van een unieke en natuurlijke uitstraling in het fijnste plekje van de woning.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.