Ben je opzoek naar leuke slaapkamer idees voor de kids en voor de master bedroom? Zoek dan niet verder! In dit artikel vertellen we precies hoe je een slaapkamer voor jong en oud inricht en decoreert. De slaapkamer is inmiddels de belangrijkste ruimte in huis geworden. Voorheen werd deze kamer altijd een beetje overgeslagen. Dat was immers enkel de ruimte waar je in sliep. Een bed en een kledingkast was voldoende, verder had de ruimte geen sfeervolle elementen nodig. Anno 2018 is dit idee echter helemaal achterhaald. De slaapkamer is juist ontzettend belangrijk en ook hier moet genoeg sfeer te vinden zijn. Het komt immers ook steeds vaker voor dat we de slaapkamer voor andere doeleinden dan enkel slapen gebruiken. We gaan de kamer zelfs zien als verlengstuk van de woonkamer en plaatsen hier ook boeken, televisies en gameconsoles. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de volgende leuke slaapkamer idees!

Leuke slaapkamer idees voor de allerkleinsten

Leuke slaapkamer idees vinden voor de allerkleinsten kan best een opgave zijn. Vaak wordt er wel gepraat over slaapkamers voor kinderen, maar in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar oud hoor je eigenlijk niet veel. Hieronder zetten we een aantal handige tips, die je kunt toepassen bij het inrichten van een slaapkamer voor de allerkleinsten:

  • Bepaal een thema en houd je hier aan: een thema kan erg leuk zijn in de kinderkamer en geeft je een beetje een houvast in het kopen van meubels en accessoires. Door het thema in de gehele kamer door te voeren, zal je merken dat er meer eenheid en daarmee rust ontstaat in de ruimte. Ideaal om jouw kleintje als een roosje te laten slapen.
  • Ga niet te snel over op een peuterbed! Veel ouders kunnen niet wachten om hun kleintje direct in een peuterbed te leggen als ze de peuterleeftijd bereiken. Het staat immers ook wel heel schattig, zo’n klein volwassen bedje met een klein hummetje erin. Bovendien is dit dan ook vaak het moment dat er grote veranderingen plaatsvinden in de kinderkamer. Bedenk echter wel dat jouw kleintje zich al zou moeten aanpassen aan alle andere veranderingen in de ruimte en een nieuw bed kan dan net te veel zijn. Laat je kleintje dan ook eerst in zijn ledikant in de nieuwe kamer slapen en zet het peuterbed ernaast. Zo kan je kindje langzaam wennen aan het idee en zal deze binnen de kortste keren zelf aangeven dat hij liever in het ‘grote mensen’ bed slaapt.
  • Leg een vloerkleed in de kamer: zeker als je kindje ietsje ouder wordt, zal deze steeds vaker alleen kunnen spelen en dit ook graag in zijn eigen kamertje willen doen. Tegenwoordig ligt er in de meeste kinderkamers een gladde vloer. Het nadeel hiervan is dat de vloer erg koud aan kan voelen. Met een vloerkleed los je dit probleem op en kunnen de kids heerlijk zacht en comfortabel spelen.

Leuke slaapkamer idees voor de master bedroom

Leuke slaapkamer idees voor de master bedroom kan je heel goed zelf bedenken, als je je huidige instelling van; ‘het is maar een slaapkamer’, achterwege laat. Het is niet zomaar een slaapkamer. Het is dé plek waar je even helemaal tot rust kan komen en de drukte van de afgelopen dag achter je kan laten. Maak van deze kamer dan ook jouw eigen relaxoord. Haal mooie natuurtinten in de slaapkamer voor een rustgevende sfeer. Maak gebruik van alle luxe die je kunt vinden en schaf een groot, comfortabel bed aan om alleen of samen met je partner heerlijk te relaxen. Leuk het geheel op met een paar accessoires en de master bedroom is helemaal gestyled volgens de meest leuke slaapkamer idees. Slaap zacht!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.