Donzen dekbedden zijn bij veel mensen geliefd. Maar waarom eigenlijk? Het is geen geheim dat een kwalitatief dekbed van grote invloed kan zijn op de nachtrust. Met een goed dekbed verhoogt niet alleen het slaapcomfort. Het zorgt er ook nog eens voor dat je uitgeruster wakker wordt. Er zijn tal van verschillende soorten dekbedden verkrijgbaar. Waarom dan toch een donzen dekbed bij whitecloudz.nl kopen?

Onderhoudsarm

Een fris bed is natuurlijk ieders wens. Dit betekent vaak wel dat niet alleen het beddengoed met enige regelmaat gewassen moet worden. Ook het dekbed mag niet overgeslagen worden. Dit is echter een flinke klus en het duurt doorgaans zeer lang voor het dekbed weer droog genoeg is om onder te slapen. Bij dons is al deze moeite gelukkig niet nodig. Integendeel zelfs. Dons mag namelijk niet te vaak gewassen worden. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat het dekbed zijn kracht en vorm verliest. Dit betekent gelukkig niet dat een donzen dekbed onhygiënisch is. Het heeft enkel minder nodig om weer fris te ruiken.

Voor het onderhoud van een donzen dekbed is er weinig nodig. Enkel regelmatig het dekbed opschudden, zodat alle dons deeltjes gelijkmatig verspreid worden, is voldoende. Daarnaast is het verstandig om het dekbed eens in de 2 a 3 maanden aan de buitenlucht laat drogen. Een fris briesje en een zonnetje zijn voldoende om het dekbed in optimale conditie te houden. Is het toch noodzakelijk om het dekbed te wassen? Bijvoorbeeld omdat er vlekken in zitten die er niet meer uit gaan? Breng het dekbed dan altijd naar een gespecialiseerde wasserij. Deze weten precies hoe ze het dekbed kunnen wassen, zonder dat deze zijn vorm verliest.

Lange levensduur

Nog een groot voordeel van een donzen dekbed: de lange levensduur. Hoewel het dekbed weinig onderhoud nodig heeft, blijft hij wel heel wat jaren mooi. Gemiddeld gaat een donzen dekbed tien jaar mee voordat deze vervangen dient te worden. Wanneer het dekbed aan vervanging toe is, is dit duidelijk te merken doordat hij zijn vorm verliest en minder goed isoleert dan eerst.

Lange levensduur

Anti Allergisch

Allergisch voor de huisstofmijt? Dan weet je als geen ander hoeveel problemen dit kan opleveren in de slaapkamer. De huisstofmijt gedijt uitstekend in vochtige en broeierige omgevingen. Het bed is dan ook zijn paradijs. Om te voorkomen dat de nachtrust verstoord wordt door allergische reacties is het dan ook verstandig om dit beestje zoveel mogelijk te weren. Hoewel dit logisch klinkt, is het natuurlijk niet echt eenvoudig. Met een donzen dekbed sta jij alvast 1-0 voor op de huisstofmijt. Het is een natuurlijk materiaal dat zeer goede vochtregulerende en isolerende eigenschappen bevat. Hierdoor neemt dons vrijwel geen vocht op, waardoor deze een minder geschikt huisje voor de huisstofmijt zal zijn.

Goed isolatievermogen

Koukleumen opgelet! Wil je echt eens een avondje zonder klappertanden in slaap vallen? En staat het kippenvel op je armen, hoe warm het buiten ook mag zijn? Dan is een donzen dekbed de beste keuze voor jou. Dons bevat van nature een zeer hoog isolatievermogen. Hierdoor blijf je lekker warm onder het dekbed en gaat er geen extra warmte verloren. Daarnaast ontstaat er ondanks de warmte ook geen broeierig klimaat, waardoor de nachtrust niet door overmatig zweten of een klam gevoel zal worden verstoord. Bij een donzen dekbed geldt: hoe hoger het percentage dons, hoe warmer deze zal zijn.

Let op: een donzen dekbed mag pas als zodanig worden beschouwd als hij voor minimaal 60% uit dons bestaat.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.