Groeit je kind zijn kamertje momenteel echt uit? En heb je geen idee meer hoe je alle spulletjes nog kwijt kan. Dan is het hoog tijd voor vernieuwing. En nee, dit betekent echt niet dat je een gehele uitbouw moet doen of moet verhuizen. Er zijn verschillende manieren waarop je een kleine kinderkamer toch nog praktisch kunt inrichten. Een mogelijke en veelgebruikte creatieve oplossing is de aanschaf van een hoogslaper. Hoogslapers zijn uitermate geschikt voor kleine kinderkamers, omdat je enkel met hoogte werkt en hierdoor op de grond veel ruimte over zult houden. Overtuigd? Hier volgen 4 tips bij de aanschaf van een hoogslaper!

1.    Overleg met je kind

De meeste kinderen vinden het prachtig om in een hoogslaper te slapen. Het voelt stiekem altijd wel een beetje stoer als je op hoogte mag slapen. Waarschijnlijk vond je dit zelf ook toen je klein was. Toch zijn er ook kinderen die hier juist niet aan moeten denken. Bijvoorbeeld omdat ze hoogtevrees hebben. Daarom is het belangrijk om eerst goed te overleggen met je kind. Ziet hij of zij het zitten om in een hoogslaper te slapen? Na het voeren van dit gesprek kunnen jullie samen het aanbod online bekijken. Wat is er allemaal mogelijk? En hoe ziet dit er precies uit?

2.    Maximale belasting van het trappetje

Hou er rekening mee dat niet alle hoogslapers even geschikt zijn voor alle leeftijden. Zo zijn er ook halfhoogslapers waarbij het maximum gewicht van het trappetje slechts 60 kilo is. Dit is voor een gemiddelde tiener vaak al te weinig. Om ongelukken te voorkomen is het daarom belangrijker om voor een stevigere hoogslaper te kiezen. Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed blijft en de veiligheid gewaarborgd is.

Ook als je kind zelf de 60 kilo nog niet heeft bereikt is het sim om naar een steviger trappetje uit te kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens na hoe vaak je zelf op dit trappetje zult staan. Bijvoorbeeld om het beddengoed te verwisselen, het bed op te maken of simpelweg je kind in te stoppen. En aangezien de meeste volwassenen meer wegen dan 60 kilo is het wel zo prettig als het trappetje hiertegen bestand is.

Maximale belasting van het trappetje

3.    Kies voor duurzaamheid

Het is niet alleen belangrijk dat de hoogslaper zeer stevig is in gebruik, maar hij moet ook nog eens lang meegaan. Je wil voorkomen dat je over enkele jaren weer een geheel nieuw bed kunt kopen. Betaal daarom net wat extra’s en kies voor duurzaamheid. Zo weet je zeker dat je kind zeer lang met het bed kan doen en jij voorlopig geen nieuwe grote aankopen meer moet doen. Misschien betaal je nu wat meer, maar op de lange termijn ben je uiteindelijk zeker goedkoper uit. Bovendien draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Win-win!

4.    Kies een subtiele kleur

Hoogslapers zijn er in alle soorten, maten én kleuren. Het is logisch dat een jong kind vaak de voorkeur geeft aan een felle kleur. Bedenk echter wel dat dit ook weer binnen no-time kan veranderen. Dan zit je met een bed waar je kind niet vrolijk van wordt. Kies daarom liever voor een hoogslaper van Beddies in een subtiele kleur. Zo weet je zeker dat deze bij ieder slaapkamerinterieur past en lang in de smaak zal vallen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.