Grote blokhutten in de tuin. We zien ze steeds vaker verschijnen. Niet alleen bij woningen met een groot stuk land, maar zelfs ook in een doodgewone tuin. En dat is uiteraard niet geheel toevallig. De afgelopen jaren is namelijk wel duidelijk geworden hoe handig een blokhut in de tuin kan zijn. Ben je op zoek naar iets wat je het gehele jaar door kunt gebruiken en wat je werkelijk voor alles kunt gebruiken? Dan is een blokhut zeker een goede keuze.

Nog niet geheel overtuigd of heb je werkelijk geen idee wat je met een blokhut zou moeten doen? Hier zijn 3 redenen om jou direct over de streep te helpen en die prachtige blokhut te (laten) plaatsen.

1.    Alles is mogelijk

Verreweg het grootste voordeel van een blokhut is dat het zo breed inzetbaar is. Het kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om thuis te werken of zelfs een kleine studio wilt realiseren, werkelijk alles is mogelijk.

Een blokhut kan niet enkel worden gebruikt voor het opslaan van tuinspullen en gereedschap, maar ook nog eens worden toegepast om het leven thuis een stuk leuker én gemakkelijker te maken. Zie het als extra (woon)ruimte in de tuin. In een grote tuin kun je zelfs een blokhut met meerdere kamers kwijt. Zo kan je deze opdelen voor verschillende doeleinden. Gebruik één ruimte om samen met familie en/of vrienden in door te brengen en de andere om een kantoor aan huis te maken.

Grote blokhutten

2.    Zeer milieuvriendelijk

Blokhutten worden doorgaans van hout gemaakt. Dat betekent dus ook dat ze over het algemeen zeer milieuvriendelijk zijn. Je kunt natuurlijke en tevens herbruikbare materialen gebruiken om leefruimte in de tuin te creëren. Hierdoor geniet je niet alleen van een praktische oplossing om meer ruimte bij huis te creëren. Maar ook over een manier om je steentje bij te dragen aan het milieu.

Let er uiteraard wel op dat het hout op een duurzame manier verkregen is. Dit staat meestal duidelijk aangegeven bij de aankoop van hout of een kant-en-klare blokhut. Je kan de blokhut tevens goed onderhouden met duurzame materialen, zodat deze gedurende een zeer lange tijd mooi blijft en niet snel aan vervanging toe zal zijn.

3.    Zeer laag energieverbruik

Wil je de blokhut gebruiken als extra leefruimte bij je woning? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je hier van een zeer aangename temperatuur kunt genieten. Gelukkig werkt het hout en de andere bouwmaterialen van de blokhut als natuurlijk isolatiemateriaal. Hierdoor heb je weinig nodig om de temperatuur in de blokhut aangenaam te houden. De blokhutten voelen heerlijk warm aan in de winter en zullen juist koeler zijn in de zomer. Hierdoor is het huisje het gehele jaar door te gebruiken en ben je ook veel minder geld kwijt voor het verwarmen van de blokhut of het koelen met bijvoorbeeld een airconditioning. Veel minder dan wanneer je simpelweg een schuur plaatst om een kantoor of werkplaats van te maken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.