Ieder jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van inrichting en kleuren. Het einde van het jaar komt alweer in zicht en dus ook de start van het nieuwe jaar, dus de voorspelling voor 2020 komen snel op gang. Trendwatchers hebben geconstateerd dat er in 2020 weer een aantal nieuwe kleuren voorbij komen die dé trend van 2020 gaan worden. Bovendien lijken deze kleuren niet alleen terug te komen in trends op het gebied van wonen, maar ook in de wereld van fashion. Wil je graag in jouw huis meegaan met de trends die ieder jaar weer voorbij komen, dan kun je op een aantal manieren hier op inspelen. Wij vertellen je graag op welke kleuren je komend jaar moet letten, als je in wil spelen op de laatste trends. Zo krijg je binnen een handomdraai een hele moderne uitstraling in je huiskamer, zonder dat je hier al te veel tijd, geld en moeite aan kwijt bent.

Natuurlijke elementen

De kleuren die de trend voor 2020 vormen, zijn voornamelijk geïnspireerd op natuurlijke elementen. De kleuren van de lucht, de aarde, het water en van planten in de natuur zijn duidelijk terug te zien in deze trends. Enkele kleuren die daartoe behoren zijn Cider Spice, Dusty Lilac en Battleship Gray. Het grote voordeel van deze combinatie aan kleuren is dat de kleuren heel goed met elkaar te combineren zijn. Zo kun je verschillende elementen in je huis inzetten om meerdere van deze kleuren terug te laten komen. Denk aan kussens in de kleur Rumba Orange, kaarsen in de kleur Graphic Charcoal en kleine accessoires met de kleur Dragonfly als basis. Wie dit op een goede manier weet te combineren, kan een hele stijlvolle sfeer in huis creëren.

Verf

Niet alleen in accessoires en meubels kun je deze trendy kleuren in huis laten terugkomen, met verf aan de muur kun je ook alle kanten op. Je kunt er voor kiezen om één of meerdere muren te verven in één van deze kleuren. Wat je steeds vaker ziet is dat niet de hele muur geverfd wordt, maar dan slechts een deel van de muur bedekt wordt met deze kleur, bijvoorbeeld een baan van een meter hoogte.  Op die manier zijn trendkleuren wel aanwezig in je huiskamer, maar dienen ze als ondersteuningskleur. Deze kleur zou je ook simpel kunnen vervangen, door de geverfde baan opnieuw te voorzien van een trendy kleur. Verfsoorten die die momenteel veel gebruikt worden in trendy woonkamers, zijn bijvoorbeeld Sikkens Alphacryl Pure Mat en Sikkens Alpha Projecttex. Dit is kwalitatieve verf, waarbij de kleur lang behouden blijft en waarbij de verf gemakkelijk op een muur of plafond kan worden aangebracht.

Veel plezier met het aanbrengen van de laatste trends in jouw huiskamer!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.