Ga je een nieuwe vloer kopen? Dan wil je natuurlijk geen verkeerde keuze maken. Een vloer die niet bij je interieur past of om andere redenen niet aan je behoeften voldoet kan je interieur behoorlijk verpesten. Maar waar moet je op letten om de kans zo groot mogelijk te maken dat je de juiste vloer kiest? We geven je een aantal aandachtpunten die je in ieder geval mee moet nemen in het koopproces!

Heb je het juist budget voor ogen?

Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen moet je er zeker van zijn dat je het juiste budget voor ogen hebt. Zo zijn de kosten van een vloer niet alleen de aanschaf ervan. Ook de installatie en het eventueel verwijderen van een oude vloer brengen kosten met zich mee. Zet dus alle kosten tot in detail onder elkaar. Wat kost het om een oude vloer te verwijderen? Moet er eventueel een ondervloer worden gelegd? Wat zijn de installatiekosten?

Wat is het juiste materiaal?

Het juiste materiaal hangt af van de ruimte waar de vloer komt. Zo wil je in een keuken geen laminaat leggen omdat dit materiaal niet tegen vocht kan. Ook kan bijvoorbeeld een houten vloer bij extreme temperatuurverschillen barsten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van materialen die je in sommige gevallen beter kunt vermijden. Laat je dus altijd goed inlichten over het materiaal van je vloer. Dit kun je doen door online onderzoek te doen. Of ga je een vloer kopen in de buurt? Dan kan je advies vragen aan het personeel.

Wat is het juiste materiaal

Extra functionaliteiten van een vloer?

Moet je vloer over extra functionaliteiten beschikken? Zo kiezen veel mensen ervoor om vloerverwarming te plaatsen. Echter brengt vloerverwarming veel extra kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de installatiekosten of de energierekening die hoger wordt. Ook duurt het langer om vloerverwarming te installeren. En ook dit is iets waar je rekening mee moet houden bij het leggen van je vloer. Denk dus ook goed na over de eventuele extra functionaliteiten van je vloer. Is het wel waard om hierin te investeren? Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Doe genoeg vooronderzoek

Tegenwoordig zijn er veel websites te vinden waar je inspiratie op kunt doen voor een nieuwe vloer. Maak hier dus ook vooral gebruik van. Een goed voorbeeld is Pinterest. Hier delen veel liefhebbers ideeën over interieur die je kunt gebruiken bij het kopen van een nieuwe vloer. Je kunt zoeken op bepaalde stijlen of je favoriete interieurontwerpers volgen. Ook Instagram is een platform waar je inspiratie op kunt doen. Hier zijn ook veel bedrijven die vinden die je kunt volgen.

Vraag daarnaast ook naar ervaringen van andere mensen. Verhalen van bedrijven of ander mensen kunnen goed klinken, maar weet je wel zeker dat ze de waarheid spreken? Bij familie, vrienden en kennissen kun je vaak eerlijker advies inwinnen. Wanneer zij problemen hebben ervaren met een bepaalde vloer zullen ze dit je eerlijk vertellen. Vraag dus ook zeker eens naar ervaren van bekenden en neem dit mee in je koopproces.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.