Kunstgras kopen? Waar moet je nou op letten voor bij jouw in de tuin? Het is natuurlijk wel zo makkelijk. Je hoeft niet te grasmaaien, laat staan zo dure grasmaaier kopen. Tevens als je kinderen heb kunnen ze rennen wat ze willen zonder het gras eruit te lopen. Om nog maar te zwijgen over het mollenprobleem wat je grasveld kan molesteren. Let daarom op bij het volgende indien je kunstgras wilt gaan aanschaffen.

Kunstgras kopen

Als je besluit kunstgras te leggen in je tuin of op je terras/balkon, dan is dat een slimme keuze. Het bespaar heel wat tijd omdat het onderhoudsvriendelijk is en het heb toch nog een groene omgeving om in te ontstpannen. Hedendaags is kunstgras ook zo goed nagemaakt ten opzicht van echt gras,waardoor er bijna geen verschil meer is te zien erin. Geen droge plekken of onkruid en door middel van geen onderhoud heb je zowel in zomer als winter een mooie groene grasmat leggen. Naast dit is het kunstgras ook nog duurzaam, waardoor het lang meegaat om zo nog lang ervan te kunnen genieten.

Nu is er zoveel keus in kunstgras, wat is nou de beste keuze voor jou en jouw tuin. De volgende 5 punten kunnen je helpen om soepel door dit kiesproces heen te gaan voor wat nou het beste is voor jou.

kunstgras tuin

1: Soort kunstgras

Het is belangrijk om je persoonlijke situatie te bekijken voor je een bepaald type kunstgras kiest en aanschaft. Heb je kinderen of huisdieren die rondrennen in de tuin, dan kan je bet voor speelgras kiezen om niet snel schade te krijgen doordat er veel op bewogen wordt. Loop je juist niet zoveel op je terras, balkon of in je tuin en hou je van netjes en strak. Kies dan voor landscape kunstgras voor het beste effect. Wil je sporten op het kunstgras, dan moet je kiezen voor een speciale vorm van sportgras in je tuin.

2: Kleur

Nu bestaat kunstgras tegenwoordig niet meer uit 1 kleur. Voor de beste en meest natuurlijke uitstraling wordt er vaak gekozen voor meerdere soorten groen in de mat. Dit in combinatie met grijs, bruin en beige zorgen voor de juiste samenstelling. Natuurlijk heeft iedereen een eigen voorkeur en moet het ook in de algehele omgeving van je tuin of terras passen. Voor het gemak kan je een best een aantal stalen meenemen of opvragen om zo op je gemak te vergelijken wat het beste matcht.

3: Lengte

Naast verschillende kleuren kan je ook kiezen voor verschillende lengtes. Dit is dan ook nog eens onderverdeeld in diktes en lengtes, die op hun beurt weer voor een bepaald uiterlijk en structuur van de grasmat zorgen. Kies je voor langer gras, dan krijg je ook een zachtere mat, wat weer fijn kan aanvoelen voor de liefhebber. Dit zal echter wel verschillen in de prijs.

4: Stalen

Doordat er zowel keus is in het aanbod van kunstgras ken je zoals eerder al vermeld ook gebruik maken van stalen om zo tot de juiste keuze te komen op je gemak als je thuis ben. Je kan zo zien en voelen wat voor soorten gras er zijn om zo tot de juiste keuze te kunnen komen zonder die druk van in een winkel staan.

5: Doe het zelf of laat je het doen

Om nog wat te besparen kan je ervoor kiezen om het kunstgras zelf aan te leggen. Er is voldoende hulp beschikbaar in de vorm van online artikelen en video’s. Echter is het wel zo dat als je niet erg handig bent zelf het ook fout kan gaan wat weer kan leiden tot onnodige extra kosten omdat bv. de grasmat verkeerd is geknipt. Dit kan echter wel weer allemaal voorkomen worden als je een professional inhuur. Dit is vooral bij grote en ingewikkelde oppervlakte een aanrader.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.