De eerste maand van het jaar is alweer bijna verstreken en dat betekent voor veel mensen ook dat ze weer langzaam beginnen met toeleven naar het voorjaar. En noem ze eens gek, want in de huidige tijd kan je bijna niet anders dan dromen van betere maanden en het moment waarop we eindelijk weer naar buiten kunnen. Zelfs al zouden we nog niet naar openbare plekken kunnen, dan is het natuurlijk wel prettig om hele dagen in je eigen tuin door te kunnen brengen. De zomerse temperaturen en de heerlijke buitenlucht lokken je vanzelf naar de tuin. Goed voor de gezondheid én goed voor het humeur.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin weer helemaal klaar is voor het voorjaar en dat je deze zomer volop kunt genieten? Met een zithoekje natuurlijk. Zo geniet je van optimaal comfort gedurende de mooiste dagen van het jaar. Heb je slechts een kleine tuin? Ook dan is er genoeg mogelijk om een heerlijke zithoek inclusief tuinbankje te realiseren. Hier vind je alvast de nodige inspiratie.

Een tuinbank is de perfecte keuze

Om heerlijk tot rust te kunnen komen in eigen tuin is het belangrijk dat je over een fijne plek beschikt om op te ontspannen. Het is dan bovenal belangrijk dat het mogelijk is om comfortabel te zitten. Een bank is hier bij uitstek geschikt voor. En deze hoeft echt niet al te groot te zijn. Tuinbanken zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor ze voor iedere tuin geschikt zijn. Je hebt er jaren plezier van.

Lekker loungen met een boekje of comfortabel zitten met een kop koffie in de hand. Hier kan het allemaal. Heerlijk om zo de dag te beginnen, te eindigen of gewoon de hele dag te verblijven. Even wat extra energie opdoen.

tuinbank

Vraag advies

Niet iedereen beschikt natuurlijk over een reusachtige tuin. Dat geeft ook helemaal niet. Je kunt ook op een kleine oppervlakte een prachtige zithoek creëren. Kom je er echt niet uit? Of weet je telkens niet wat er nu precies mogelijk is om jouw tuin een make-over te geven? Vraag dan gerust advies aan een hovenier of tuinspecialist in een tuinmeubelwinkel. Zij kunnen op basis van een plattegrond van de tuin vaak precies vertellen hoe je een mooi zithoekje creëert. Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden.

Denk ook aan voldoende planten

Een zithoekje is natuurlijk nooit compleet als het uitzicht niet geheel naar wens is. Zorg er daarom voor dat je naast het kopen van de juiste tuinmeubels ook voor de nodige planten kiest. Hierbij hoef je echt geen groene vingers te hebben. Er zijn genoeg manieren om relatief onderhoudsvrije planten te houden. Deze hebben vrijwel niets nodig, maar geven de tuin wel een bijzonder mooie look. Kies het liefst voor vaste planten. Hier heb je lang plezier van.

Heb je voldoende planten in de tuin gehaald of misschien zelfs wel voor een hele natuurlijke tuin gekozen, maar heb je eigenlijk geen tijd om dit daadwerkelijk te onderhouden? Dan is het wellicht een slim idee om een hovenier op structurele basis in te schakelen. Dit kost vrij weinig, zeker voor een kleine tuin en zorgt ervoor dat jouw tuin er altijd mooi uitziet. Zelfs als je hier zelf weinig voor doet. Zo is het enkel aan jou om volop te genieten!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.